Het winkelgebied van Egmond aan Zee wordt hoogstwaarschijnlijk een Bedrijven Investeringszone, kortweg BIZ. Het initiatief van ondernemersvereniging Egmond Actief heeft al steun gekregen in de gemeenteraad. Als een meerderheid van de ondernemers in het winkelgebied er in januari ja tegen zegt, ontstaan allerlei nieuwe mogelijkheden om de kwaliteit van de openbare ruimte in het gebied te verbeteren.

Met de realisatie van een BIZ komt voor ondernemer Sandy Dekker een droom uit: “Vanaf het moment dat ik gestart ben als ondernemer in 2014 was dit mijn droom. Ik zie het als dé manier om samen te werken, om de leefbaarheid en het economisch klimaat zo goed mogelijk te houden. De hashtag #samensterk is van nu, maar geldt voor mij altijd.” Ook wethouder Erik Bekkering (toerisme- en recreatie) is enthousiast: “Met de BIZ kunnen we, in samenwerking met de Taskforce van Egmond mooie dingen doen voor Egmond aan Zee.”

In mei 2020 werd tijdens de coronacrisis een Herstelfonds opgericht door de gemeente Bergen. Vanuit dit fonds werden maatregelen getroffen om het economisch en maatschappelijk verkeer in de kernen na de eerste coronagolf veilig op gang te helpen. Onder leiding van gebiedsregisseur Nicole Zwartelé werd hiervoor een Taskforce (een soort crisiswerkgroep) opgericht met inwoners en ondernemers uit Egmond. De Taskforce blijft bestaan en gaat verder als klankbord voor de gemeente en de BIZ.

De bijdragen van de ondernemers komen in een apart fonds. Hieruit wordt de extra's betaald voor het verbeteren van de kwaliteit van een gebied. Voorwaarde is wel dat een meerderheid van degenen die meebetalen daarmee instemt.

Deze maand ontvangen de ondernemers die in het BIZ-gebied vallen een brief met informatie over het verdere traject.
Vanaf 15 januari 2021 start de week van de BIZ. In de Voorstraat nummer 118 (voorheen De Duinroos) wordt een BIZ-informatiewinkel ingericht waar ondernemers ook voor of tegen het instellen van een BIZ kunnen stemmen.
Pin It
Bekeken: 1429x
https://ee.itk.ac.id/data/