Duinstreek Centraal


De Bergense singer-songwiters Helen Botman en Peter van Vleuten verplaatsen hun traditionele Love Letters-eindejaarsconcert dit jaar van de Bergense Ruïnekerk naar het internet. Op 27 december geven Botman en Van Vleuten een dubbelconcert: één voor het publiek in Nederland en één voor de liefhebbers in de rest van de wereld.

Het was inmiddels een traditie geworden: één keer per jaar vertaalden Botman en Van Vleuten hun ‘Love Letters’-programma naar de intieme decembersfeer van de Ruïnekerk. In plaats van de beroemde liefdesbrieven uit hun reguliere show, nodigden ze bezoekers uit om een aanwezige geliefde te verrassen met een originele, ouderwetse liefdesbrief. En dat begrip ‘geliefde’ mocht dan ook gelden voor bijvoorbeeld een hartsvriendin, een boezemvriend, een buurman of een familielid.

Deze formule bleek zo aan te slaan, dat het artistieke duo de traditie bleven voortzetten in de Ruïnekerk. De coronacrisis haalt nu echter een streep door de plannen. Daarom verhuist het muziekkoppel hun optreden dit jaar naar de inmiddels beroemde ‘Red Couch’ van hun eerdere corona-concerten vanuit huis. Ze ‘streamen’ op 27 december via Facebook en YouTube live-concerten waarbij liefdesbrieven en songs de hoofdrol hebben.

Naast het Nederlandstalige concert om 17:00 uur volgt om 21:00 uur een tweede, Engelstalig concert dat internationaal te volgen is. Zangeres Helen Botman: “Door onze reizen in Amerika en andere landen hebben we een aardige aanhang in het buitenland opgebouwd. Die zou normaal gesproken nooit naar de Ruïnekerk kunnen komen, maar internet maakt afstand relatief. Daarvoor is er het extra concert met presentatie en liefdesbrieven in het Engels, op een tijdstip dat we ook in Los Angeles, New York, Singapore en Dublin te volgen zijn.”

Kaarten voor beide concerten zijn te reserveren op botmanenvanvleuten.nl/agenda (Foto: Maryla Fossen).

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Duinstreek Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@duinstreekcentraal.nl