Duinstreek Centraal


De gemeente Bergen probeert Geldmaat, de landelijke exploitant van geldautomaten namens de Nederlandse banken, te verleiden om niet alleen een geldautomaat terug te plaatsen in Schoorl, maar tegelijk ook een geldkiosk te plaatsen in Groet. Wethouder Valkering is daarover in gesprek met Geldmaat.

Enkele jaren geleden verdween de laatste geldautomaat uit Groet. Plaatsing van een nieuwe automaat in een losse unit bleek toen niet rendabel. Een geldautomaat in het centrum van Schoorl is dat wel. De laatste in Schoorl van de Rabobank moest in september echter verdwijnen omdat de verhuurder van de ruimte daar niet langer een geldautomaat wilde, en de huur had opgezegd. Na een zoektocht van een paar maanden is een geschikte plek gevonden voor een nieuwe geldkiosk op de Paardenmarkt in Schoorl.

Inmiddels is de omgevingsvergunning verleend om hier een losse unit te bouwen. Geldmaat moet nu tot overeenstemming zien te komen met de gemeente Bergen over het gebruik van gemeentegrond en de kosten daarvan. Wethouder Valkering: "Een vraag die nu voorligt is of in plaats van een vergoeding in geld Geldmaat niet ook een automaat in Groet wil plaatsen. Een automaat daar is niet rendabel maar wel een grote wens van het dorp. Vandaar dat we daar nu op inzetten. Of dat lukt is onzeker omdat de plaatsing van pinautomaten aan veel wet- en regelgeving onderhevig is."

De unieke kans om een deal te sluiten met Geldmaat over zowel plaatsing in Schoorl als Groet doet zich nu voor. Wethouder Valkering hoopt dat er begrip is onder de inwoners van Groet en Schoorl voor het feit dat plaatsing van de automaat in Schoorl daardoor nog iets langer op zich laat wachten.

Momenteel is voor inwoners van de duindorpen de dichtstbijzijnde locatie van Geldmaat voor het opnemen van geld de Doorbraak 8A in Warmenhuizen of de Breelaan 14 in Bergen.

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Duinstreek Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@duinstreekcentraal.nl