Duinstreek Centraal


De nieuwste film van David Fincher, bekend van o.a. The Social Network, Gone Girl en Fight Club, is deze week Film van de Week bij Cinebergen in De Zwarte Schuur. Scenarioschrijver Herman J. Mankiewicz ('Mank') en Orson Welles krijgen het flink met elkaar aan de stok over het script van wat uiteindelijk de beroemdste film aller tijden zou worden: Citizen Kane. Mank schreef klassiekers als Wizard of Oz (1939) en The Pride of the Yankees (1942). Welles werd in 1938 in één klap wereldberoemd door de radio-uitzending van het hoorspel War of the Worlds. Met prachtige hoofdrollen van Gary Oldman en Tom Burke als respectievelijk Mank en Welles. De film wordt nog vertoond op maandagavond om 20.00 uur. Meer informatie op cinebergen.nl

 

Overige films Filmtheater Cinebergen maandag 23 november t/m vrijdag 27 november

De Vogelwachter

Nederland, drama/ komedie, Nederlands/ Engels/ NL ondertiteld

Freek de Jonge speelt in deze tragikomedie een vogelwachter die al bijna een halve eeuw moederziel alleen en zielsgelukkig op een afgelegen eiland woont. Hij trekt op geheel eigen wijze ten strijde als men zijn post wil opheffen. Geschreven en geregisseerd door romanschrijfster en theatermaakster Threes Anna.

di 24 - 20:00

The Singing Club

Verenigd Koninkrijk, komedie/ drama, Engels/ NL ondertiteld

Hartverwarmende film van de regisseur van The Full Monty. Terwijl hun partners op missie zijn in Afghanistan, vormen hun vrouwen thuis een koor met sensationeel succes. Met een prachtrol van Kristin Scott Thomas.

ma 23 - 14:30 | vr 27 - 14:30

Kajillionaire

VS, drama/ komedie/ misdaad, Engels/ NL ondertiteld

Nieuwe, ontroerende en bijzonder originele tragikomedie van Miranda July. Zwendelaars Theresa en Robert hebben 26 jaar lang hun enige dochter getraind om te stelen en mensen op te lichten. Als ze een vreemdeling overtuigen mee te doen, komt hun hele leven op z’n kop te staan.

di 24 - 14:30 | do 26 - 14:30

De Grote Sinterklaasfilm

Nederland, familie, NL gesproken

De enige echte Sinterklaas en de Pieten zijn terug in de Grote Sinterklaasfilm! Er is een groot probleem, want het kasteel van Sinterklaas lijkt op instorten te staan. Zelfs Hugo Hogepief zit met de handen in het haar, want geen kasteel betekent geen cadeautjes en pepernoten voor de kinderen!

wo 25 - 14:30

Notturno (IDFA Extended)

Italië, documentaire, Arabisch/ Koerdisch/ NL ondertiteld

In zijn kenmerkende bloedmooie stijl toont Gianfranco Rosi (Sacro GRA) de ellende en de veerkracht van het dagelijks leven in de door decennialange strijd en onderdrukking gegeselde grensregio’s van Irak, Syrië en Libanon.

wo 25 - 20:00

Idiot Prayer - Nick Cave Alone at Alexandra Palace

Verenigd Koninkrijk, muziek, Engels/ NL ondertiteld

Nick Cave alleen achter de piano, spelend zonder opsmuk in een lege concertzaal. Aanvankelijk alleen online te zien, maar nu als uitgebreide bioscoopversie, inclusief vier nog niet eerder uitgebrachte opnames.

do 26 - 20:00

Police

Frankrijk/ België, drama/ misdaad, Frans/ NL ondertiteld

Drie Parijse agenten komen voor een dilemma te staan als zij een asielzoeker voor uitzetting naar het vliegveld moeten begeleiden. Sterke nieuwe film van Anne Fontaine verteld vanuit de verschillende perspectieven van de drie die zich allen op een keerpunt in hun leven bevinden. Met puik acteren van sterren als Virginie Efira (Le Grand Bain), Omar Sy (Intouchables) en Grégory Gadebois (J’accuse).

vr 27 - 20:00

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Duinstreek Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@duinstreekcentraal.nl