Duinstreek Centraal


De politie heeft in Bergen in de nacht van dinsdag op woensdag twee inbrekers betrapt in de Breelaan, maar ze wisten te ontkomen. Na onderzoek en een verrassende ontmoeting zijn de 18-jarige jongen uit Heemskerk en de 27-jarige Amsterdammer alsnog aangehouden.

Rond 04:00 uur zagen politieagenten, toen zij door de Breelaan reden, twee mannen rennen en besloten uit te stappen om hen te zoeken. Het duo was echter onvindbaar. Nadat ze de zoektocht opgaven, zagen zij in het slot van een kledingwinkel een slotentrekker zitten. De eigenaresse werd geïnformeerd en kwam ter plaatse. Met elkaar zijn camerabeelden bekeken, waarop twee mannen te zien waren die met het slot rommelden. Het leverde de agenten een beter signalement op voor de zoektocht.

Net nadat de agenten bij de winkel weg wilden rijden, kwam een auto hen tegemoet. De bestuurder stopte, sprong uit de auto en rende naar hen toe. De man wilde naar de snelweg maar was de weg kwijt. Daar kwamen ze nooit, want de agenten herkenden hem en zijn handlanger van de bewakingsbeelden. Het tweetal is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau in Alkmaar.

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Duinstreek Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@duinstreekcentraal.nl