Duinstreek Centraal


Studievereniging Technische Bedrijfskunde (svTBK) en studievereniging Business Finance & Law (sv-BFL)ย  van Inholland organiseren donderdag 19 november gezamenlijk het grote stage-event Mix & Match x Connect2Business. Vanuit achttien studierichtingen techniek en economie gaan 660 studenten met bijna 70 bedrijven matches zoeken voor een stageplek of afstudeeronderzoek.

Voor studenten is het niet makkelijk om in deze tijd een geschikte stageplaats te vinden door de coronaregels, inkrimping of faillissement van bedrijven, of omdat er geen begeleiding geboden kan worden vanwege het vele thuiswerken. Studievereniging Technische Bedrijfskunde (svTBK) en studievereniging Business Finance & Law (sv-BFL) hebben samen met docenten van achttien opleidingen de schouders eronder gezet om studenten en stagebedrijven een handje te helpen.

โ€œIk kijk ernaar uit om nieuwe bedrijven te leren kennenโ€, vertelt Sander Verplancke, vierdejaars student Technische Bedrijfskunde in Alkmaar. โ€œHet is goed om in de verschillende rondes verder te praten met bedrijven en direct zicht op de organisatie te krijgen. Ik kan ook direct vragen welk probleem er ligt en wat ik als afstudeerder kan doen en oplossen voor de organisatie.โ€œ

โ€œOok via de vorige edities van dit stage event heb ik mijn stages gevondenโ€, legt Sander uit. โ€œDe eerste was heel verrassend bij HVC omdat ik dacht dat er in Alkmaar alleen vuilnis werd verbrand. Uiteindelijk ben bij de afdeling van het warmtenet beland. De eerste stage was tof en de tweede was bij ingenieursbureau Prommenz waar ik nauw betrokken was bij de organisatie waardoor ik heel veel heb mogen leren.โ€

โ€œAls organisator zijn we al vanaf mei bedrijven aan het benaderen. Bedrijven en instellingen komen uit de hele regio. Denk aan: HVC, GP Groot, Vezet, Roetz-bikes, ERIKS en Tata Steel. Fantastisch!โ€, vertelt Johan Huiberts, voorzitter van svTBK.

"Het is wel even anders door corona. Maar door samen te werken met twee studieverenigingen en docenten van beide richtingen bundelen we de krachten." vult mede-organisator en sv-BFL-bestuurslid Thijs Groot aan. "We merkten veel onzekerheid bij studenten of ze wel een stageplaats konden krijgen, maar er kan toch veel meer dan je denkt."

Het digitale stage-event bestaat uit presentaties, zeven speeddate ronden, een live uitzending van Inholland Radio met interviews, tips &trucs en een prijsvraag, met aan het eind een prijsuitreiking.

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Duinstreek Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@duinstreekcentraal.nl