Het plan 'Slotkwartier' in Egmond aan den Hoef uitvoeren, Kranenburgh als centrale publiekstrekker, meer beeldbepalende panden monumentenstatus geven en meer subsidiemogelijkheden voor culturele initiatieven. Dat wil de gemeenteraad de komende jaren onder meer met het kunst- en cultuurbeleid. De mening van inwoners wordt de komende tijd opgehaald.

Deze week kan nog een enquête worden ingevuld over de rol van de gemeente bij kunst, cultuur en erfgoed. De enquête is te vinden op het digitale participatieplatform www.ikdenkmeeoverbergen.nl.

De inbreng wordt gebruikt bij het opstellen van een nieuwe Kunst en Cultuurnota en een nieuwe Erfgoednota. De gemeente wil weten waar de gemeente de nadruk op moet leggen als het gaat om kunst, cultuur en erfgoed.

De vragenlijst kan tot en met vrijdag worden ingevuld. Daarna is er op 15 december 2020 ook een digitale gespreksavond. Aan het slot van de digitale enquête kunnen inwoners zich hiervoor opgeven.

Wethouder Antoine Tromp is de wethouder die verantwoordelijk is om een nieuw kunstn en cultuurbeleid op te stellen. "We horen graag wat onze inwoners waarderen aan het kunstaanbod en cultureel erfgoed in onze gemeente. Samen bepalen we welke keuzes we gaan maken om al het moois voor een volgende generatie te behouden en waar nodig te vernieuwen.”

Kunst, cultuur en erfgoed zijn volgens de wethouder verschillende beleidsterreinen die veel met elkaar te maken hebben. Daarom gaat het gelijktijdig over beide thema’s. Het uiteindelijke beleid komt wel in twee aparte nota’s. De gemeente wil de nieuwe nota’s binnen 2 jaar afronden en voorleggen aan de gemeenteraad.

Het opstellen van het nieuwe culturele beleid gaat volgens de procedure die in het nieuwe participatiebeleid is bedacht. Het succes van het vorige beleid wordt ook onder de loep genomen. Bovendien is het Bergens Cultureel Platform gevraagd om een visie op cultuur te geven. Deze is inmiddels geschreven. Ten slotte heeft de raad in het coalitieakkoord de kaders voor het nieuwe cultuurbeleid aangegeven. Al deze bouwstenen maken samen de nieuwe nota.
Pin It
Bekeken: 1554x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/