Er zijn geen coronabesmettingen meer onder bewoners en medewerkers van zorgcentrum Oudtburgh in Bergen. Dat meldt Magentazorg maandag in een persverklaring. In oktober werd het verzorgingstehuis zwaar getroffen door de corona-pandemie met 50 positief getesten onder de bewoners en 20 onder het personeel. Medisch geschoold defensiepersoneel moest de afgelopen weken bijspringen.

De afgelopen maand overleden zeventien inwoners van de gemeente Bergen aan het coronavirus, waarvan zeven in de laatste week. Dat is een fors aantal voor een relatief kleine gemeente als Bergen. Volgens waarnemend burgemeester Rehwinkel heeft het hoge sterktecijfer grotendeels wel te maken met de uitbraak in verzorgingstehuis Oudtburgh, hoewel Magentazorg daar zelf geen uitspraken over wil doen.

Magentazorg meldt dat de afgelopen periode met man en macht is gewerkt om het coronavirus in locatie Oudtburgh onder controle te krijgen. Magentazorg is uiteraard opgelucht en bedankt haar medewerkers voor hun enorme inzet en grote toewijding.

De cohort-verpleging – speciale verpleging van bewoners die met het virus besmet waren – is beëindigd op een deel van de afdelingen op de locatie. Drie afdelingen van de locatie blijven conform de RIVM maatregelen nog in cohort tot minimaal 24 november.

Op de afdelingen waar de cohort-verpleging is beëindigd, wordt weer reguliere zorg verleend, conform de richtlijnen van het RIVM. Tevens worden nieuwe bewoners opgenomen onder het geldende coronabeleid. Bezoek behoort weer tot de mogelijkheden. Het maken van een afspraak is niet meer noodzakelijk en per dag is één bezoeker per bewoner welkom.
Pin It
Bekeken: 1533x
https://ee.itk.ac.id/data/