In de nacht van dinsdag op woensdag is er langs de Heilooër Zeeweg bij Egmond-Binnen opnieuw een partij stro in brand gevlogen. Twee weken geleden was het daar ook al raak. De brandweer van Egmond heeft toen de brand geblust.

Woensdag werd de brandweer weer gealarmeerd voor dezelfde melding. De rook trok flink richting Heiloo. Hoogstwaarschijnlijk is strobroei de oorzaak. Door overvloedige regenval kan stro langer blijven liggen voor het wordt samengepakt. Op het moment dat het stro werd geperst, komt er soms organisch materiaal, zoals onkruid, gras of graankorrels, tussen het stro.

Het vocht in deze 'levende' materialen zorgt voor een proces waarbij warmte ontstaat. Als deze niet weg kan, ontstaat broei. Het gevolg kan zijn dat de balen spontaan ontbranden. Broei is te herkennen aan de specifieke geur, ontsnappende waterdamp en door regelmatige controle van de temperatuur.

Strobrand kan worden voorkomen door aandacht te besteden aan de manier van samenpakken en de opslag van strobalen. De akkerbouwer is door de brandweer aangesproken om herhaling te voorkomen.

Pin It
Bekeken: 1597x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/