De provincie heeft op meerdere drukke kruispunten maatregelen genomen om voetgangers en fietsers minder lang bij verkeerslichten te laten wachten. Dit als kleine bedrage aan de aanpak van het coronavirus. Ook verkeerslichten op kruisingen van de N512 in de Egmonden zijn aangepast. Het 'coronadashboard' en de druktemeter van de provincie geven aan dat de aanpassingen effectief zijn.

Jeroen Olthof, gedeputeerde Bereikbaarheid en Mobiliteit: "We proberen de 'groentijd' voor fietsers en voetgangers zo optimaal mogelijk in te stellen zodat zij veilig kunnen reizen. Toch kan dat niet onbeperkt, omdat het overige verkeer in de regio dan opstroopt. Het is daarom raadzaam om goed voorbereid op reis te gaan. Het coronadashboard helpt daarbij."

Het coronadashboard geeft een algemeen beeld van de drukte op een kruispunt tijdens de spits en is te vinden op noord-holland.nl/coronadashboard. De provincie wil het graag weten wanneer en waar het onmogelijk is om 1,5 meter afstand tot elkaar te houden. Dat kan bij het servicepunt via 0800-0200600 (gratis) of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Pin It
Bekeken: 1620x
https://ee.itk.ac.id/data/