Duinstreek Centraal


In de gemeente Bergen zijn binnen een dag drie patiënten bezweken aan het coronavirus. Dat blijkt uit de laatste cijfers van het RIVM, die donderdag bekend werden. Van de drie ziekenhuisopnames van donderdag komt een coronapatient uit de gemeente Bergen. In totaal liggen nu 341 patienten in de regionale ziekenhuizen.

Het aantal positief getesten neemt ondanks alle getroffen maatregelen nog steeds rap toe in de regio. In een maand tijd heeft dit zich in de gemeente Bergen verdrievoudigd, van 147 positief getesten tot 23 september naar 448 tot 22 oktober. Volgens burgemeester Roemer van Alkmaar, tevens voorzitter van de Veiligheidsregio Noord-Holland Noord, is de situatie in de hele regio 'ongelooflijk ernstig'.

De waarnemend burgemeester van Alkmaar regelde onlangs ondersteuning van medisch personeel van het ministerie van Defensie voor ’een verzorgingshuis’ in Bergen. Dit heeft betrekking op zorgcentrum Oudtburgh in Bergen. Volgens Roemer zijn daar 50 van de 180 bewoners besmet en 20 man personeel. "Voor dat specifieke geval heb ik een aanvraag gedaan en ik ben heel blij dat Defensie daar inspringt,” aldus Roemer tegen de Alkmaarsche Courant.

Bij Prins Hendrik in Egmond aan Zee is de coronauitbraak nog steeds beperkt gebleven tot één afdeling. De maatregelen om het in te dammen met behoud van een bezoekersregeling lijken effectief. De eerste personeelsleden die enkele weken geleden besmet zijn geraakt, keren inmiddels weer terug op de afdeling, aldus een woordvoerder van De Zorgcirkel.

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Duinstreek Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@duinstreekcentraal.nl