Duinstreek Centraal


Het ziet er goed uit voor de filmvoorstellingen van Filmhuis Schoorl komende week in De Blinkerd in Schoorl. Filmhuis Schoorl vertoont er wekelijks op vrijdag twee films. Vrijdag 9 oktober is het om 15:00 uur de beurt aan ‘Portrait de la Jeune Fille en Feu' en om 20:00 uur aan ‘Grâce à Dieu‘. Nieuw is de actie 'Neem iemand mee en betaal 15 euro voor twee'.

Portrait de la Jeune Fille en Feu

Frankrijk, 2019, 120 minuten, regie: Céline Sciamma, met: Noémie Merlant, Adèle Haenel en Luàna Bajrami, genre: drama, historisch

Hoe moet de liefde tussen twee vrouwen hebben gevoeld in de achttiende eeuw? In de onderkoelde setting van dit kostuumdrama krijgt een vrouwelijke schilder opdracht om een huwelijksportret te maken van een dame, Héloïse. De schilderes en het onderwerp voelen zich sterk tot elkaar aangetrokken. Dat maakt de schilderopdracht ingewikkeld en dan moet het portret ook nog eens zonder dat Héloïse het weet worden gemaakt. Hiervoor dient de schilder de vrouw bij daglicht zorgvuldig te observeren zodat ze 's nachts het portret kan schilderen. Gedurende deze dagen groeien de vrouwen naar elkaar toe, terwijl Héloïse haar laatste momenten van vrijheid beleeft vooraleer ze eeuwige trouw zweert aan haar man.

Grâce à Dieu

Frankrijk/België, 2018, 137 minuten, regie: François Ozon, met: Melvil Poupaud, Denis Ménochet en Swann Arlaud, genre: drama

Alexandre Guérin leeft een gewoon leven in Lyon met zijn vrouw en kinderen. Tot hij op een dag bij toeval ontdekt dat de priester die hem als kind meerdere keren misbruikt heeft nog steeds werkzaam is voor de kerk, in een positie waarin hij dagelijks met kinderen te maken heeft. Hij besluit actie te ondernemen, vooral tegen het systeem rondom het misbruik. Wreed maar waar verstrikt hij langzamerhand steeds meer in de machtsstructuren van de kerk. Hij weet echter voldoende andere slachtoffers te mobiliseren, die gesteund door de media de “muur van stilte” weten te doorbreken die nog steeds over hun misbruik hangt. Het Bisdom Lyon zal op haar grondvesten schudden.

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Duinstreek Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@duinstreekcentraal.nl