Duinstreek Centraal


In de week van zaterdag 10 oktober tot en met 16 oktober is Antoinette dans les Cévennes de Film van de week. Het is een zonnige Franse komedie met een glansrol voor Laure Calamy (Dix Pour Cent). Herkenbaar, wrang en hilarisch tegelijk. Antoinette is een schooljuf die uitkijkt naar de geplande romantische week met haar geheime minnaar Vladimir. Hij laat het echter plotseling afweten, omdat zijn vrouw een wandelvakantie heeft geboekt in het nationaal park van de Cevennen in Zuid-Frankrijk. Antoinette denkt niet lang na en besluit haar geliefde achterna te reizen. Antoinette dans les Cévennes maakte deel uit van de officiële selectie van Cannes 2020.
De film draait op donderdag 15 oktober om 20:00 uur. Meer info op cinebergen.nl

 

Agenda Filmtheater Cinebergen za 10 okt t/m vr 16 okt:

 

David Attenborough: A Life on Our Planet

Verenigd Koninkrijk, documentaire, Engels/ NL ondertiteld

De exclusieve documentaire David Attenborough: A Life on Our Planet is een krachtig relaas uit de eerste hand over de impact van de mens op de natuur en een hoopvolle boodschap voor toekomstige generaties. Na afloop een interview op het scherm met Michael Palin en David Attenborough.

za 10 - 11:00

Cunningham

Duitsland/ Frankrijk/ VS, biografie/ documentaire/muziek, Engels/ NL ondertiteld

Prachtdocumentaire over de legendarische Amerikaanse choreograaf Merce Cunningham leidt je langs zijn carrière waarin durf en ontdekking centraal stond, van zijn begintijd als onsuccesvolle danser in het naoorlogse New York tot zijn doorbraak als een van de meest visionaire en invloedrijke choreografen ter wereld.

za 10 - 14:00

On the Rocks

VS, komedie, Engels/ NL ondertiteld

In deze heerlijke komedie van Sofia Coppola (Lost in Translation) verdenkt een jonge moeder haar man van vreemdgaan, waarna zij besluit hem door de hele stad te achtervolgen met hulp van haar charismatische vader (Bill Murray).

za 10 - 16:30 | zo 11 - 20:00

Tenet

Verenigd Koninkrijk/ VS, actie/ thriller, Engels/ NL ondertiteld

In Christopher Nolan’s overdonderende audiovisuele spektakel Tenet moet de Protagonist gewapend met slechts één woord - Tenet - de wereld zien te redden van de ondergang, reizend door een schemerwereld van internationale spionage op een missie die zich afspeelt buiten de bestaande tijd.

za 10 - 20:30 | di 13 - 20:00 | vr 16 - 20:00

Made in Italy

Verenigd Koninkrijk/ Italië, drama/ komedie/ romantiek, Engels/ Italiaans/ NL ondertiteld

In deze hartverwarmende komedie reizen de eigenzinnige kunstenaar Robert en zijn van hem vervreemde zoon Jack naar Italië om het huis van hun overleden echtgenote en moeder te verkopen. Terwijl zij het huis in volle glorie herstellen, werken vader en zoon aan hun relatie. Met Lian Neeson en zoon Michaél Richardson in de hoofdrollen.

zo 11 - 11:00 | ma 12 - 20:00 | vr 16 - 14:30

Helmut Newton: The Bad and the Beautiful

VS, documentaire, Engels/ Duits/ Frans/ NL ondertiteld

Deze prikkelende documentaire vertelt het bijzondere verhaal van één van de meest iconische fotografen van de 20ste eeuw. Van zijn kinderjaren in het onbegrensde Berlijn, tot zijn artistieke hoogtijdagen in Frankrijk. Met intieme interviews met o.a. Grace Jones, Charlotte Rampling, Isabella Rossellini en Claudia Schiffer.

zo 11 - 15:30

Pettson en Findus 3: Findus gaat verhuizen (Cinekid)

Duitsland, animatie, 81 minuten, NL gesproken, 4+

Cinekid on Tour! Nieuw avontuur van boer Pettson en zijn kat Findus, een vrolijk, vertederend verhaal voor de allerkleinsten (4+), vol gekkigheid en slapstick.

ma 12 - 13:30 | do 15 - 13:30

Kort maar krachtig (Cinekid)

Diverse landen, animatie, 73 minuten, NL ondertiteld, 8+

Cinekid on Tour! Spanning, ontroering en hilariteit in deze geweldige korte filmcompilatie voor 8+ met een diverse mix van animatie en live-action films.

ma 12 - 15:30 | wo 14 - 15:30

Verhalen met een staartje (Cinekid)

Diverse landen, animatie/ familie, 52 minuten, NL gesproken, 6+

Cinekid on Tour! Beestachtig leuke korte animaties voor 6+ over het dierenrijk.

di 13 - 13:30 | wo 14 - 13:30

Mier (Cinekid)

Frankrijk/ België, 105 minuten, Frans/ NL ondertiteld, 9+

Cinekid on Tour! Het talentvolle voetballertje Theo gaat ver om zijn vader gelukkig te maken. Een mooie film over verantwoordelijkheid en leugentjes om bestwil voor 9+.

di 13 - 15:30 | do 15 - 15:30

Corpus Christi

Polen, drama, Pools/ NL ondertiteld

De 20-jarige jeugddelinquent Daniel droomt ervan om priester te worden, maar vanwege zijn strafblad maakt hij geen schijn van kans. Tot hij tijdens werkverlof in een dorpskapel wordt aangezien voor een jonge priester en in deze rol besluit te blijven… Prachtig aangrijpend, maar ook komisch Pools drama dat werd genomineerd voor een Oscar.

wo 14 - 20:00

Antoinette dans les Cévennes

Frankrijk, komedie/ romantiek, Frans/ NL ondertiteld

Zonnige Franse komedie waarin schooljuf Antoinette haar geheime minnaar achterna reist, als deze het plots laat afweten om op wandelvakantie te gaan met zijn vrouw. Herkenbaar, wrang en hilarisch tegelijk.

do 15 - 20:00

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Duinstreek Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@duinstreekcentraal.nl