Buurman Emmerzaal van het recreatieparkje Zuidhof aan de Heereweg in Schoorl moet afscheid nemen van een strookje gemeentegras van 25 centimeter breed bij het perceel van zijn buurman, of in hoger beroep gaan bij de Raad van State. Zijn poging om dit kostbare openbaar groen te redden met een gang naar de rechter is voorlopig mislukt. Hij krijgt van de bestuursrechter geen gelijk in zijn verzet tegen een omgevingsvergunning voor grondwerk, de aanleg van riolering en een uitritvergunning voor het recreatieparkje van zijn buurman.

Eerder kon Emmerzaal de vergunning al niet tegenhouden voor de bouw van zeven recreatiewoningen op het voormalige campingterreintje achter de ijssalon aan de Heereweg 77. De aanleg van riolering, het grondwerk en de verlegging van de uitrit vergden echter een nieuwe vergunning, omdat er archeologisch waardevolle zaken onder de grond werden vermoed. De buurman probeerde daarna opnieuw alles uit de kast te halen om ontwikkelingen bij Heereweg 77 tegen te houden.

De gemeente Bergen moet wel de proceskosten vergoeden van buurman Emmerzaal, omdat de rechter vond dat de gemeente in de vergunning beter had moeten motiveren waarom de aanpassing van de uitrit belangrijker is dan het strookje gras. Na de uitleg die de gemeente daaraan gaf op de rechtszitting, was dat alsnog voldoende duidelijk en kon de vergunning in stand blijven. Maar door het foutje van de gemeente nemen de belastingbetalers in Bergen dus wel de gang naar de rechter van buurman Emmerzaal voor hun rekening.

Volgens oud-wethouder Frans Zomers, die als juridisch adviseur betrokken is bij dit project, vindt de buurman normaal gesproken de gemeente aan zijn zijde, omdat de gemeente Bergen hem probeert dwars te zitten bij alles waar hij als oud-wethouder bij betrokken is. Zijn projecten krijgen alleen vergunning als de gemeente daar niet onderuit komt.

Tegenwerking is er volgens Zomers nog van de gemeente Bergen bij de bouw van de recreatiewoningen. Ook heeft de gemeente de aanleg van het rieten dak met zonnepanelen op de bedrijfswoning met de ijssalon stilgelegd. Volgens de gemeente was daar een aparte vergunning voor nodig, omdat de woning iets hoger zou worden door de laag riet. Ook zou het kunnen dat het casco zwaarder wordt belast door het rietpakket en de zonnepanelen. De gemeente Bergen gebruikt nu de maximale termijn van veertien weken om de aanvraag van Zomers van begin juli te beoordelen.

Pin It
Bekeken: 4271x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/