Duinstreek Centraal


Dertien van de negentien aanwezige raadsleden stemden dinsdagavond voor het voorstel om het nieuwe voetbalcomplex voor drie fuserende voetbalclubs uit de Egmonden bij de entree naar Egmond aan Zee mogelijk te maken. Over de fusielocatie wordt al jaren gediscussieerd. In de Egmonden zijn de meningen over deze plek voor de fusieclubs sterk verdeeld, en vorig jaar oordeelde de Raad van State dat de gemeente wat huiswerk over moest maken als ze de eindstreep wilde halen.

Echt spannend wilde het dinsdagavond niet meer worden. PvdA, CDA, VVD, Kies Lokaal en D66 keurden, zoals verwacht, het huiswerk goed dat het college had gedaan om de gebreken te repareren in het eerdere bestemmingsplan voor de Egmonderstraatweg in Egmond aan den Hoef. De oppositiepartijen GroenLinks, Behoorlijk Bestuur Bergen en Gemeentebelangen stemden tegen, want zij zien het sportpark van Zeevogels aan de Hogedijk als een betere én goedkopere locatie. De voetbalclubs willen dat niet.

In 2017, toen het plan voor de eerste keer door de raad werd geloodst, was de raad sterker verdeeld over de kwestie. De vijf VVD-raadsleden, inclusief de twee die in 2018 werden gekozen als fractieleden van Gemeentebelangen, zijn drie jaar na het vorige besluit toegetreden tot het kamp van de voorstanders. Zes raadsleden van GroenLinks, Behoorlijk Bestuur Bergen en Gemeentebelangen vertegenwoordigen de tegenstanders. Bij hen blijft scepsis bestaan over over het nut en de noodzaak van een voetbalcomplex van bijna zes miljoen euro op deze locatie.

Door het besluit kan op de bollenvelden nu een voetbalcomplex komen voor de drie Egmondse voetbalclubs Egmondia, Zeevogels en Adelbert, tenzij de Raad van State opnieuw roet in het eten gooit. Die besloot vorig jaar dat de gemeente onvoldoende rekening had gehouden met de omgeving en de stikstofproblematiek. Dat vernietigde bestemmingsplan is nu gerepareerd, maar ook nu hebben diverse partijen zoals LTO Noord aangekondigd de gang naar de rechter weer te maken.

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Duinstreek Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@duinstreekcentraal.nl