Duinstreek Centraal


In zorgcentrum Prins Hendrik in Egmond aan Zee zijn verschillende bewoners op dezelfde afdeling positief getest op het coronavirus. Dat heeft De Zorgcirkel, de zorginstelling waar Prins Hendrik met 140 appartementen onder valt, maandagmiddag gemeld aan Duinstreek Centraal.

Op andere afdelingen zijn op dit moment geen cliënten positief getest. De betrokken afdeling is geïsoleerd en op de andere afdelingen gelden extra voorzorgsmaatregelen. De extra voorzorgsmaatregelen gelden ook voor bezoekers, die welkom blijven.

De bewoners houden maximale vrijheid om zich binnen de afdeling te kunnen bewegen. Alle medewerkers en bezoekers van de betreffende afdeling dragen persoonlijke beschermingsmiddelen, bestaande uit een mondkapje, bril, schort en handschoenen. Dit blijft zo tot 10 dagen nadat alle cliënten klachtenvrij zijn.

Bezoek is in de tussentijd toegestaan. Dit gaat in overleg met de contactpersonen van de cliënten. Op de afdelingen zonder besmettingen kunnen de bewoners gewoon bezoek blijven ontvangen en naar buiten. Wel dient bezoek zich te registreren en een mondkapje te dragen tijdens het gehele verblijf.

Medewerkers dragen in Prins Hendrik uit voorzorg mondkapjes, ook wanneer zij niet binnen de 1,5 meter van een cliënt komen. Voor bezoekers van de dagbesteding geldt dat zij bij aankomst en vertrek een mondkapje dragen. De medewerkers houden ook tijdens de activiteiten het mondkapje op.

De Zorgcirkel meldt dat het zich houdt aan de richtlijnen van het RIVM en zich laat adviseren door de GGD en experts van een extern infectiepreventiebureau. Protocollen kunnen door voortschrijdend inzicht worden aangepast.

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Duinstreek Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@duinstreekcentraal.nl