Uit kunstgalerie Tha Banque aan het Plein in Bergen zijn zaterdag op klaarlichte dag twee schilderijen meegenomen zonder netjes af te rekenen. De strandgezichten van de hand van beeldend kunstenaar Peter Smit zijn afgelopen zomer gemaakt aan het strand van Schoorl. "Het is echt verschrikkelijk," aldus kunstenaar en beheerder Judith van Lunsen, "hier moet een Peter Smit-fetisjist bezig zijn geweest!" Ze roept de dief op om het werk terug te brengen.

De diefstal vond plaats tussen 12:00 en 13:00 uur, toen ze druk bezig was met klanten die iets kwamen ophalen. Ze meent te weten wie de schilderijen heeft meegenomen, maar "daar heeft de politie niets aan" omdat ze geen verdere gegevens heeft van die persoon. Wel heeft ze camerabeelden van de diefstal. Ze overweegt deze te publiceren.

De olieverfschilderijen stonden in Tha Banque te koop voor respectievelijk 975 en 775 euro. Ander werk van Peter Smit hangt momenteel in hotel-restaurant Merlet in Schoorl. Er hangen ook zeegezichten van Peter Smit bij Harold van Geerestein in Klein Zwitserland. Beide exposanten zijn geattendeerd op de diefstal in Bergen en gevraagd waakzaam te zijn.

Peter Smit heeft aangifte gedaan van de diefstal. Op Facebook roept hij op om uit te kijken naar de gestolen kunstwerken. Wie nu opdraait voor de schade is nog niet bekend. (foto: Peter Smit)
Pin It
Bekeken: 2817x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/