Duinstreek Centraal


Het ziet er goed uit voor de filmvoorstellingen van Filmhuis Schoorl komende week in De Blinkerd in Schoorl. Filmhuis Schoorl vertoont er wekelijks op vrijdag twee films. Vrijdag 2 oktober is het om 15:00 uur de beurt aan ‘Carmen y Lola‘ en om 20:00 uur aan ‘The Killing of a Sacred Deer‘. Nieuw is de actie 'Neem iemand mee en betaal 15 euro voor twee'.

Carmen y Lola speelt zich af in de Roma-gemeenschap van Madrid, een minimaatschappij vol eigen tradities, normen en waarden. De zeventienjarige Carmen weet wat er van haar verwacht wordt: trouwen, voor haar man zorgen en veel kinderen baren. Maar op zekere dag ontmoet ze de eigenzinnige en rebelse Lola, die wil studeren, van meisjes houdt en zich verzet tegen de regels binnen de Roma-gemeenschap. Samen ontdekken ze een nieuwe wereld, die echter onvermijdelijk grote gevolgen heeft voor het contact met hun families. De film deed veel stof opwaaien in Spanje, maar won daar ook een prestigieuze filmprijs. De acteerprestaties van de niet-professionele Roma-cast maken grote indruk, evenals de gepassioneerde flamenco muziek en dans.
Spanje, 2018, 103 minuten, regie: Arantxa Echevarria, met: Moreno Borja, Rafaela Leon en Zaira Morales, genre: drama, romantiek.

Om 20:00 uur wordt ‘The Killing of a Sacred Deer‘ vertoond. 'Er was eens een man die dagelijks over leven en dood beschikte, totdat Artemis hem genadeloos terugfloot'. De film 'The Killing of a Sacred Deer' volgt in hoofdlijnen het verhaal van 'Iphigeneia in Aulis' van de Griekse tragediedichter Euripides. De charismatische hartchirurg Steven (Colin Farrell) heeft een mooie en slimme vrouw (Nicole Kidman), twee brave tieners, een fijn huis en werk dat voldoening schenkt. Een ontmoeting met Martin, de zoon van een overleden hartpatiënt zorgt echter voor een macabere wending in zijn tot dusver serene gezinsleven. Het wordt gaandeweg zorgwekkender en dreigender en er is maar één afloop mogelijk… die van een ondenkbare opoffering. De vorm waarin Euripides landgenoot, de excentrieke Griekse regisseur Yorgos Lanthimos, het verhaal vertelt, gaat snel onder je huid zitten en intrigeert enorm.
V.K., 2017, 121 minuten, regie: Yorgos Lanthimos, met: Colin Farrell, Nicole Kidman en Barry Keoghan, genre: drama, mystery

Kaarten kosten 10 euro (7,50 onder de 18 jaar) en kunnen besteld worden op filmhuisschoorl.nl of aan de kassa voor de voorstelling (de zaal is open een uur voor de voorstelling). De film wordt vertoond zonder pauze, een toegangskaart is inclusief een consumptie na afloop van de filmvoorstelling. Nieuw is de actie 'Neem iemand mee en betaal 15 euro voor twee'.

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Duinstreek Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@duinstreekcentraal.nl