Duinstreek Centraal


Er komt nog een extra bijeenkomst over participatie in de drie kernen van de gemeente Bergen voordat het nieuwe participatiebeleid naar de gemeenteraad gaat. Dat heeft wethouder participatie Arend Jan van den Beld besloten na het verzamelen van alle inbreng uit de bevolking hoe het participatiebeleid kan worden verbeterd.

Deze bijeenkomsten vinden plaats op maandag 5 oktober in de Ruïnekerk in Bergen, woensdag 7 oktober in Post aan Zee in Egmond aan Zee en vrijdag 9 oktober in de dorpskerk in Schoorl. Alle bijeenkomsten beginnen om 19:00 uur.

Tijdens deze drie avonden wil de gemeente de grote lijnen van de opbrengst toetsen en verdiepen met inwoners. De terugkoppeling tijdens bijeenkomsten lijkt een extra stap die in de plaats komt van het rondsturen van de opbrengst van eerdere rondes, wat de wethouder eerder van plan leek. Van den Beld: "We stellen hier graag de vraag: 'Hebben wij het begrepen?'" Na deze avonden wordt de aangescherpte opbrengst verwerkt tot een document waarin het college en de gemeenteraad visie en beleid voor participatie in Bergen kunnen vaststellen. "We willen dit traject nadrukkelijk gebruiken om ook zelf van te leren, zodat we kunnen doorbouwen aan een sterke en duurzame relatie tussen gemeente en inwoners," aldus wethouder Van den Beld.

Voor vragen is er het e-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Duinstreek Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@duinstreekcentraal.nl