Duinstreek Centraal


Het eerste schaap is over de dam, maar de rest moet niet lang op zich laten wachten. Rabobank Alkmaar e.o. heeft de samenwerking met de Bergense Kunst10Daagse met drie jaar verlengd, ondanks de onzekerheid over programmering, aanpak en exposure voor sponsors door de corona. Wel verwacht de bank van de stichting dat ze snel bredere steun vindt in Bergen bij meer sponsors.

Afgelopen week werden de handtekeningen onder de verlenging gezet door directeur Jan Klaver van de Rabobank en voorzitter Dick Min van de stichting Kunst10daagse. “Wij hechten veel waarde aan de langdurige samenwerking met de K10D. Het is een prachtig evenement dat bijdraagt aan het imago van Bergen als kunstenaarsdorp. Het is een marketingmiddel voor de gemeente; voor de culturele en kunstsector maar ook voor de ondernemers, de horeca en het toerisme in en rondom Bergen. Het evenement trekt veel publiek, niet alleen uit de regio maar uit het hele land”, zegt Jan Klaver.

Volgens de stichting Kunst10daagse is de steun een belangrijke basis om dit evenement te blijven organiseren. Dick Min is er als nieuwe voorzitter van de K10D erg blij mee. “Tegelijkertijd worden we ook uitgedaagd. De Rabobank vindt het belangrijk dat er een bredere lokale gedragenheid voor de K10D komt. Naast de Rabobank hebben we nu steun van de gemeente Bergen en van enkele enthousiaste sponsors. Maar om meer toekomstbestendig te worden, is het wenselijk dat we op steun van meer partners kunnen rekenen.”

Traditiegetrouw werd van de gelegenheid gebruik gemaakt om in Museum Kranenburgh de K10D kunstcatalogus te presenteren, dit jaar in de vorm van een uitneembaar katern in de Kunst- & Museumkrant. Op deze manier is deze gratis verkrijgbaar. Niet alleen op de bekende plekken in Bergen en Bergen aan Zee, maar ook in alle musea en galerieën in Noord-Holland.

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Duinstreek Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@duinstreekcentraal.nl