Duinstreek Centraal


Oudere inwoners van Egmond vanaf 80 jaar kunnen elke vrijdag om 10.30 uur meelopen met een nieuwe wandelgroep onder leiding van een achtvoudig wereldkampioene masters hardlopen. De wandelactiviteit kan tot het eind van 2020 gratis worden aangeboden aan deze leeftijdsgroep. Centraal staat het rondje van 800 meter rond de Slotkapel in Egmond a/d Hoef. Onderweg doen de deelnemers oefeningen wat zorgt een sterker lichaam, meer balans en een stabiel looppatroon. Ook krijgen deelnemers veel tips op het gebied van een gezonde leefstijl.

De wandelactiviteit gebeurt onder leiding van leefstijlcoach Nicole Weijling-Dissel. Zij wil het belang van een gezonde leefstijl overbrengen aan de deelnemers. “Het zijn vaak de kleine veranderingen, leefstijlaanpassingen, die enorme grote invloed kunnen hebben op meer kwaliteit van leven.” aldus Nicole. “Leeftijd is maar een getal. En ook op oudere leeftijd heb je invloed op je fysieke en mentale situatie.” De oefeningen worden uiteraard aangepast naar ieders conditie.

Jongere geïnteresseerden in de 70+ groep zijn ook welkom, zij wandelen om 9:30 uur en betalen 5 euro per keer (eerste les gratis). Om 10:30 uur verzamelen de 80+ deelnemers zich bij het Slotpark in Egmond a/d Hoef, op de bankjes bij de vijver. Bij grote belangstelling worden extra wandelgroepen gestart zodat de groepen klein blijven. Uiteraard wordt tijdens het wandelen rekening gehouden met de geldende corona-maatregelen, zoals het houden van voldoende afstand tot elkaar. Aanmelden kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06-10967698.

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Duinstreek Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@duinstreekcentraal.nl