Een voetbalcomplex op de bollenvelden bij Egmond aan den Hoef lijkt er toch echt te komen. De Raad van State schoot het bestemmingsplan eerder af, maar een gerepareerde versie krijgt opnieuw de steun van de gemeenteraad. Tegenstanders van het complex bij de entree van Egmond aan Zee stappen ook nu weer naar de hoogste rechter, zo meldt mediapartner NH Nieuws.

Het plan voor een nieuw sportcomplex voor de drie fuserende Egmondse voetbalclubs Adelbert, Zeevogels en Egmondia gaat ook in de tweede ronde de eindstreep halen. Na de extra commissievergadering gisteravond in Hotel Zuiderduin was het duidelijk hoe de 'hazen lopen': de coalitiepartijen zijn vóór, de oppositie tegen. Het plan kan dus rekenen op een ruime meerderheid van 15 tegen 6 stemmen.

Vorig jaar vernietigde de Raad van State het eerder genomen besluit van de gemeenteraad, omdat er onvoldoende rekening was gehouden met de omgeving en de stikstofproblematiek. Een gerepareerde versie van het plan werd gisteren door de raadsleden besproken, nadat inwoners en belanghebbenden opnieuw hun zegje hadden kunnen doen.

Die inspraak was ook gelijk het zuur van de avond, want bij de totstandkoming van het herstelde bestemmingplan was geen belanghebbende betrokken door de gemeente. Pas vorige week donderdag konden zij, net als de raadsleden, de reparatie inzien.

Maar voor de betrokken voetbalverenigingen was er opluchting nadat duidelijk werd dat ook nu een meerderheid voor het complex aan de Egmonderstraatweg zal gaan kiezen. Jan de Jong, voorzitter van VV Egmondia in Egmond aan Zee, benadrukte tijdens zijn inspreekbeurt het belang van de centrale ligging van de nieuwe sportvelden, waardoor ook andere evenementen die geld opleveren voor clubs er blijven komen.

De tegenstanders bleken tijdens de inspraakronde opnieuw een meerderheid van de raad niet te kunnen overtuigen. De omwonenden, verenigd in de actiegroep Geen Ballen maar Bollen, strijden al jaren tegen de plannen omdat het open landschap wordt aangetast. Voor Cyril Wullems van de actiegroep is het duidelijk: ook nu zal er bezwaar gemaakt worden bij de Raad van State. Omdat het plan vorig jaar al ter inzage heeft gelegen, gaat het nu direct door naar de gemeenteraad, die er aanstaande dinsdag definitief een klap op geeft.
Pin It