De Sportraad Bergen keert zich in een nieuw advies aan de gemeenteraad tegen de overeengekomen fusielocatie, die de gemeenteraad met een gerepareerd bestemmingsplan mogelijk wil maken voor de voetbalverenigingen Zeevogels, Egmondia en Adelbert. De Sportraad is gepikeerd dat ze niet om advies is gevraagd bij de reparatie van het bestemmingsplan dat vorig jaar werd vernietigd door de Raad van State. Ze komt daarom met een ongevraagd advies.

Volgens de Sportraad is inmiddels meer bekend over de demografische ontwikkelingen, en worden er de laatste jaren nog minder kinderen geboren dan gedacht. Daardoor zouden in de toekomst geen vijf voetbalvelden meer nodig zijn, maar volstaan drie. Daarmee komen ook weer alternatieven in beeld, zoals vernieuwing van het complex van Zeevogels. De sportraad gelooft in samenvoeging van verschillende sporten op een locatie (tennis, voetbal en bridge) om de exploitatie van een clubhuis bijvoorbeeld rendabeler te houden.

Voorzitter Marten Nijdam wil desgevraagd geen toelichting geven op het advies aan de gemeenteraad. Hij vindt dat de brief voor zichzelf spreekt. Hij kan ook geen antwoord geven op de vraag of hij namens de voetbalverenigingen spreekt, die betrokken zijn bij de fusie in de Egmonden. De Egmondse voetbalverenigingen hebben altijd aangedrongen op een centraal gelegen fusielocatie tussen Egmond-Binnen, Egmond aan Zee en Egmond aan den Hoef.

Voorzitter Marten Nijdam kan alleen verwijzen naar het convenant. Daarin staat  dat de Sportraad fungeert als vertegenwoordiger en overlegplatform van de aangesloten verenigingen en instellingen. Hij vindt ook dat de Sportraad volgens dat convenant opnieuw om advies had moeten worden gevraagd voordat de reparatie van het bestemmingsplan aan de gemeenteraad zou worden voorgelegd.

Nijdam weet niet wat er in eerdere adviezen van de Sportraad heeft gestaan over de fusielocatie, en of dit advies niet tegenstrijdig is daaraan: "Ik ken die eerdere adviezen niet. Zo lang ben ik nog geen voorzitter."

Alle mensen en partijen die willen inspreken over de reparatie van het bestemmingsplan voor de fusielocatie, kunnen dinsdagavond vijf minuten hun zegje doen tegenover de raadsleden in Hotel Zuiderduin in Egmond aan Zee.
Pin It
Bekeken: 2904x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/