Duinstreek Centraal


Het ziet er goed uit voor de filmvoorstellingen van Filmhuis Schoorl komende week in De Blinkerd in Schoorl. Filmhuis Schoorl vertoont er wekelijks op vrijdag twee films. Vrijdag 25 september is het om 15:00 uur de beurt aan ‘Un amour impossible‘ en om 20:00 uur aan '‘Knives Out‘'. Nieuw is de actie 'Neem iemand mee en betaal 15 euro voor twee'.

‘Un amour impossible‘ vertelt het verhaal van Rachel die in 1959 werkt als typiste als zij Philippe ontmoet, een charmeur en intellectueel uit Parijs van goede komaf. Hij geeft haar het gevoel dat ze de moeite waard is en opent een nieuwe wereld voor haar. Ze worden verliefd en krijgen een dochter, maar Philippe weigert beneden zijn stand te trouwen. Hij laat zich nauwelijks meer zien, nadat Rachel zwanger is geworden en dochter Chantal geboren is. De vasthoudende Rachel doet er meer dan tien jaar over Philippe zover te krijgen dat hij het vaderschap erkent. Dan begint de narigheid pas goed als de jonge tiener Chantal net zo hard valt voor het gevlei van de egocentrische mooiprater Philippe. Het zal ook haar leven tekenen.

Frankrijk/België, 2018, 135 minuten, regie: Catherine Corsini, met: Virginie Efira, Niels Schneider, Jehnny Bethen Estelle Lescure, genre: drama

Om 20:00 uur wordt ‘Knives Out‘ vertoond. Dat de Agatha Christie-formule nog steeds werkt, bewijst Rian Johnson met dit vernuftige moordmysterie dat de regels van het genre tegelijkertijd eert, bespot en binnenstebuiten keert. Christopher Plummer speelt een succesvolle thrillerschrijver die zijn 85ste verjaardag - omringd door familie - viert in zijn landhuis, maar de daaropvolgende nacht niet overleeft. Aan excentrieke speurneus Daniel Craig de taak om uit te zoeken ‘whodunnit’. Slim geschreven maar aangenaam pretentieloos topvermaak, waar het bonte acteurs ensemble duidelijk met veel lol aan heeft gewerkt.

V.S., 2019, 130 minuten, regie: van Rian Johnson, met: Ana de Armas, Daniel Craig, Chris Evans en Jamie Lee Curtis., genre: misdaad, mystery

Kaarten kosten 10 euro (7,50 onder de 18 jaar) en kunnen besteld worden op filmhuisschoorl.nl of aan de kassa voor de voorstelling (de zaal is open een uur voor de voorstelling). De film wordt vertoond zonder pauze, een toegangskaart is inclusief een consumptie na afloop van de filmvoorstelling. Nieuw is de actie 'Neem iemand mee en betaal 15 euro voor twee'.

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Duinstreek Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@duinstreekcentraal.nl