De Vereniging Dorpsbelangen Egmond-Binnen kan een imponerend succes op zijn naam schrijven. De zienswijze die de dorpsraad in juli indiende op de ontwerp-luchtvaartnota 2020-2050, kan volledig rekenen op de steun van de gemeente Bergen. Het college van B&W vindt de zienswijze zo goed, dat ze zich er volledig achter heeft geschaard.

Normaal gesproken zou de gemeente Bergen zich alleen aansluiten bij een regionale zienswijze van acht omliggende gemeenten. Maar daarnaast onderschrijft het college nu ook de zienswijze van Vereniging Dorpsbelangen Egmond-Binnen (VDEB). Die zienswijze richt zich vooral op leefbaarheid.

Wethouder Arend Jan van den Beld is lovend over de bijdrage uit Egmond-Binnen. Hij kon het zelf niet beter verwoorden dan de Binders: “Als gemeente vinden we het belangrijk om gezamenlijk op trekken en daarmee een sterk regionaal geluid te laten horen. De zienswijze van VDEB brengt thema’s onder de aandacht die lokaal worden ervaren, zoals vlieghinder en de ontwikkeling van de luchtvaart. Een mooie aanvulling op de (boven)regionale zienswijzen en van toepassing op onze hele gemeente”.

Egmond-Binnen ligt pal onder de aanvliegroute van de Polderbaan. Bestuurslid Rob Tijsen van VDEB is blij met de ondersteuning van het college. “Mooi om te zien dat onze zorgen over de leefbaarheid in onze dorpskern ook worden onderkend door de gemeente. Vooral de geluidsbelasting van dalende en stijgende vliegtuigen zowel overdag als in de nacht zijn een constante ergernis. Hopelijk zorgt ons gezamenlijk geluid voor een luchtvaartnota waarin pas sprake van groei kan zijn als de hinder structureel wordt ingeperkt”, aldus Tijsen.

De gemeenteraad stuurde wethouder Van den Beld in juni op pad om een duidelijk signaal te geven aan de Rijksoverheid en Schiphol dat er strenge en duidelijke normen voor geluidhinder en milieuvervuiling moeten komen. Bovendien eist de gemeenteraad echte burgerparticipatie. Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat verwerkt nu alle zienswijzen.
Pin It
Bekeken: 1600x
https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/