Extra financiële steun van de rijksoverheid voor de culturele sector in de gemeente Bergen gaat naar Cinebergen, International Holland Music Sessions en de Kunst10Daagse. De verdeling is aan de gemeente Bergen. Bijna de helft van de rijksbijdrage van 85.000 euro houdt de gemeente Bergen achter de hand voor mogelijke tegenvallers die dit jaar nog kunnen ontstaan in de culturele sector en voor voorstellen die er vanuit culturele instellingen nog komen om weer op te starten.

Cinebergen kan snel bijna 16.000 euro tegemoet zien, International Holland Music Sessions krijgt 7171 euro, en een flink deel van het rijksgeld wordt binnenkort doorgesluisd naar de Kunst10daagse: 21.422 euro. Dan blijft nog 40.000 euro op de plank liggen voor de toekomstige tegenvallers en opstartvoorstellen.

Wethouder Antoine Tromp lichtte het besluit dinsdagmiddag op een persconferentie toe: “Hiermee houden we in ieder geval de minimale culturele infrastructuur van Bergen in stand. Per organisatie is de financiële hulp maatwerk, we kijken per organisatie zorgvuldig of en hoe we die het beste kunnen helpen." Volgens Tromp is het gevaar hiermee niet afgewend: "Maar deze instellingen kunnen in ieder geval nu door tot het einde van het jaar. We kijken nu al naar eventuele mogelijke maatregelen voor 2021.”

Er ligt al een voorstel van het college bij de gemeenteraad om Museum Kranenburgh op de been te houden met een garantiesubsidie van maximaal 700.000 euro. Dat wordt op 24 september in de gemeenteraad besproken.
Pin It
Bekeken: 1437x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/