De ingelaste besloten raadsvergadering van afgelopen donderdag ging over het verlengen van de blokkade tegen het vestigen van een Lidl aan het Plein in Bergen. Daarvoor moest een nieuw voorbereidingsbesluit worden genomen. Dat werd dinsdagmiddag duidelijk tijdens een persconferentie op het gemeentehuis van Bergen.

Het eerste voorbereidingsbesluit stond op het punt om te verlopen. Het college wilde het besluit verlengen voordat Lidl een voet tussen de deur kon krijgen. Daarvoor was de gemeenteraad nodig en enige geheimhouding.
In de praktijk betekent dit dat de Lidl geen supermarkt kan beginnen op de voormalige ABN AMRO-locatie op het Plein. Volgens wethouder Klaas Valkering is er geen draagvlak voor of behoefte aan een vierde supermarkt in het dorp Bergen, en wil de gemeente hier de regie houden.

Het huidige bestemmingsplan zou bij veel panden in het centrum van Bergen nog ruimte bieden aan de komst van een extra supermarkt. Zonder voorbereidingsbesluit zou de gemeente moeten instemmen met elk plan van een ontwikkelaar of eigenaar voor een supermarkt. Klaas Valkering: “Met het besluit kunnen we als gemeente aantonen dat we een nieuw bestemmingsplan voorbereiden voor dit gebied. Totdat dit plan er is, nemen we geen nieuwe aanvragen in behandeling en mag er geen supermarkt worden geopend.”

Een voorbereidingsbesluit geldt in principe voor één jaar. Daarna moet er een nieuw bestemmingsplan zijn voor het gebied. De gemeente verwacht dat een nieuw bestemmingsplan, waarin de mogelijkheden voor nieuwe supermarkten zijn verdwenen, nog dit jaar wordt vastgesteld.
Pin It
Bekeken: 1544x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/