De bijdrage van de gemeente Bergen zal minstens een ton lager uitpakken dan het maximum van 700.000 euro, door toekenningen van noodsteun van het Mondriaan Fonds en het Kickstart Cultuurfonds. Museum Kranenburgh maakte de nieuwe toekenningen vrijdagmiddag bekend. Museum Kranenburgh noemt het binnenhalen van deze noodsteun een eerste belangrijk resultaat bij het zoeken naar dekking voor zijn financiële tekorten als gevolg van de coronacrisis.

Deze week maakte het Mondriaan Fonds bekend aan welke musea noodsteun is toegekend. Met een bijdrage van 60.000 euro compenseert het fonds gederfde inkomsten uit kaartverkoop, horeca en winkel. Eerder liet het Kickstart Cultuurfonds het museum weten dat het een bijdrage krijgt van 76.750 euro. Het Kickstart Cultuurfonds is een samenwerking van BankGiro Loterij en private fondsen en biedt financiële ondersteuning aan theaters, podia en musea om de benodigde aanpassingen aan de 1,5 metersamenleving door te kunnen voeren.

Directeur Museum Kranenburgh, Mariette Dölle is de fondsen heel dankbaar: “Het geeft ons kracht en vertrouwen bij de forse opgave om de tekorten tot een minimum te beperken – door onder meer ingrijpende bezuinigingen, fundraising, het inzetten van eigen reserves - en zo het voortbestaan van ons museum veilig te stellen.”

De noodsteun die het college van B&W van Bergen wil verstrekken aan Kranenburgh betreft van garantiesubsidies voor 2020 en 2021 en gedeeltelijke huurkwijtschelding. Het maximum is vastgesteld op bijna 700.000 euro. De gemeentelijke bijdrage wordt lager naarmate meer bijdragen van de particuliere sector en andere overheden tegemoet kunnen worden gezien. Op 24 september bespreekt de gemeenteraad van Bergen dit voorstel.
Pin It
Bekeken: 1368x
https://ee.itk.ac.id/data/