De proef met de GeluidVangrail langs de Hoeverweg (N512) in Egmond aan de Hoef is geslaagd. Een GeluidVangrail is een vangrail met daaronder een laag geluidsscherm dat het geluid van langsrijdend verkeer met 2 tot 6 decibel vermindert. Dat is uit geluidsmetingen gebleken. Het effect is te vergelijken met dat van stilasfalt (speciaal asfalt dat het geluid reduceert) ten opzichte van gewoon asfalt.

De GeluidVangrail is een duurzame toepassing die 30 jaar meegaat en veiligheid voor de weggebruiker en geluidsafscherming voor omwonenden combineert, zonder het uitzicht te belemmeren. Met 75 cm is de vangrail minder hoog dan een traditioneel geluidsscherm en toch effectief dankzij de plaatsing dicht op de weg. Daarnaast is de GeluidVangrail eenvoudig te plaatsen op plekken waar minder ruimte is en zijn de kosten lager dan een normaal geluidsscherm.

De proef langs de Hoeverweg (N512) ter hoogte van de Wimmenummervaart heeft over een lengte van zo’n 50 meter plaatsgevonden. Onder de vangrail is een plaat bevestigd die het geluid naar beneden reflecteert, waar het wordt geabsorbeerd door de berm. Tijdens de proef heeft de provincie de geluidsresultaten van de GeluidVangrail vergeleken met die van een ander deel van de Hoeverweg, waar een gewone vangrail staat en een deel zonder vangrail.

Er is bewust gekozen om de proef langs de Hoeverweg op een plek zonder bebouwing uit te voeren, zodat de meting zo zuiver mogelijk was, zonder risico op verstoringen of reflectie. De volgende stap is om te onderzoeken hoeveel de GeluidVangrail afschermt voor woningen. De vangrail wordt later dit jaar weggehaald en hergebruikt.

Voor vragen of de onderzoeksresultaten kan contact worden opgenomen met het Servicepunt van de provincie via 0800-0200600 (gratis) of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Pin It
Bekeken: 1533x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/