De gemeente Bergen heeft met jeu-de-boulesvereniging JBV in Schoorl overeenstemming bereikt over de verplaatsing van haar clubhuis en de banen. JBV Schoorl verplaatst het bestaande clubgebouw aan de Sportlaan 7 enkele honderden meters en strijkt even verderop neer bij nieuwe banen langs de Molenweg. De gemeente trekt de beurs om de vereniging financieel te compenseren.

Op de locatie die vrijkomt, kan nu het parkeerterrein komen dat is bedacht voor Plan Buitenduin. In februari 2018 stemde de gemeenteraad in met dit plan, dat onder meer de aanleg van twee parkeerterreinen betekent en de aanleg van een fietspad tussen de Sportlaan en de Molenweg.

Het nieuwe clubgebouw van de vereniging komt in het noordelijke deel van het zogeheten 'Groene Hart van Schoorl', het onbebouwde veld ten oosten van het centrum waar doorgaans de kofferbakmarkt wordt gehouden. De exacte locatie van de nieuwe jeu-de-boulesbanen wordt tegenover de kruising van de Molenweg met de Huismansweg.

Volgens de gemeente zorgt de aanleg van de parkeerterreinen uiteindelijk voor minder parkeeroverlast en een betere bereikbaarheid van de omliggende wijken. Het bestemmingsplan moet er nog voor worden gewijzigd. Nu er een deal is met de jeu-de-boulesclub kan die procedure starten. (dronefoto: Arjan Kroon, Kampeerterrein Buitenduin)
Pin It
Bekeken: 1496x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/