Le Mans 66 wordt de tweede film die op het programma staat bij de openlucht cinema op skipiste Il Primo aan de Zwarteweg in Bergen. De voorstelling is aanstaande zaterdag 29 augustus om 21:00 uur.

De film Le Mans 66 (β€˜Ford v Ferrari’) is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van auto-ontwerper Carroll Shelby (Matt Damon) en autocoureur Ken Miles (Christian Bale). Samen bouwden zij een raceauto voor de Ford Motor Company om de strijd aan te gaan met het dominante raceteam van Enzo Ferrari tijdens de 24-uur van Le Mans in 1966. De film is geschikt bevonden voor mannen en vrouwen.

De komende vier zaterdagen is skipiste Il Primo nog een openlucht bioscoop. Het Bergense evenementenbureau Event Studio wil zo herdenken dat vroeger op deze plek het openluchttheater van Bergen was. De fundering is nog te vinden onder de skibaan. De laatste voorstelling was 50 jaar geleden.

De filmvoorstellingen worden georganiseerd samen met Il Primo en Filmtheater CineBergen. Tickets voor Le Mans 66 zijn inclusief een drankje en kosten 12,50 euro per persoon. In verband met corona moeten de kaarten vooraf zijn aangeschaft, ter plekke is geen kassa.

Per voorstelling kunnen maximaal 250 personen een plekje vinden. De organisatie wijst erop dat er weinig parkeerplaatsen zijn. Aangeraden wordt met de fiets te komen en dan zelf een kussentje en dekentje mee te nemen, want iedereen zit schuin tegen de skiheuvel aan.

Volgende voorstellingen zijn op 5 september, 12 september en 19 september. Meer op eventstudio.nlΒ en facebook.com/eventstudio.nl/ (foto: Hans Brouwers)
Pin It
Bekeken: 1463x
https://ee.itk.ac.id/data/