Duinstreek Centraal
00:00
55
00:00


2020 zal de geschiedenisboeken ingaan als een jaar waarin zelfs vaste waarden moesten wijken voor het coronavirus. Zo ook de traditionele Alkmaarse Zomerkermis, die dit jaar voor het eerst sinds een hele tijd niet de binnenstad opfleurt. In plaats daarvan staan de attracties op een open veld aan de uiterste rand van de stad. Niet optimaal, maar in ieder geval ís er een kermis, zo vinden de kermisondernemers.

"Ja ik ben er heel blij mee", zo laat Colin Buwalda Alkmaar Centraal weten. "Thuis staan en geen inkomsten hebben is het alternatief. Dus we pakken deze kans met beide handen aan en ik denk dat we er een mooie kermis van gemaakt hebben." Kermiscollega Saskia Elsinga is het daar volledig mee eens: "We zijn blij dat we open mogen. Dat mag nog niet overal, maar Alkmaar heeft zich opengesteld en daar zijn we blij mee."

Ook het publiek lijkt de versoberde kermis op de openingsdag toch al goed te kunnen vinden en de stemming is positief. "Natuurlijk is het anders, maar er 's in ieder geval kermis en ik denk dat iedereen wel toe is aan een uitje", legt één van de bezoekers uit. Een ander voegt daar nog aan toe: "Ik hoop dat iedereen zich aan de regels houdt en er geen verdere beperkingen komen." De Alkmaarse Zomerkermis op het evenemententerrein aan de Olympiaweg is te bezoeken tot en met 30 augustus.

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Duinstreek Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@duinstreekcentraal.nl