Opiniemaker en voormalig Powned-presentator Jan Roos (43) krijgt in hoger beroep dezelfde straf voor mishandeling van een tiener als de eerdere veroordeling door de politierechter in Alkmaar. Hij moet een geldboete betalen van 750 euro en een schadevergoeding van 700 euro. Het Openbaar Ministerie had in hoger beroep een verdubbeling van de geldboete geëist: 1500 euro. Daarin gingen de raadsheren van het Gerechtshof niet mee.

Volgens het Gerechtshof is bewezen dat Roos in mei 2018 een toen 16-jarige jongen tegenkwam op een terras in Bergen (NH). Er ontstond een woordenwisseling, waarna Jan Roos de jongen volgde toen die van het terras vertrok. Daarna gaf Roos de tiener op straat een vuistslag in het gezicht. De jongen raakte daardoor gewond aan zijn lip, liep een hersenschudding op en een paar van zijn tanden zaten los. Roos beriep zich op zelfverdediging, maar het hof verwierp dat verweer.

Jan Roos voelt zich na de veroordeling in hoger beroep nog steeds het slachtoffer en geen dader. Op Twitter laat hij weten: "Vogelvrij verklaard door de rechtbank. Je mag met een groep mij uitschelden, mij en mijn gezin met de dood bedreigen en mij fysiek aanvallen. Bij 1 afwerende beweging heb ik een strafblad. Dit land is ziek."
Pin It
Bekeken: 2654x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/