Wegens verzet bij een staandehouding, belediging en mishandeling van een hardloper is de 32-jarige Niels S. uit Alkmaar dinsdag door de Alkmaarse politierechter veroordeeld tot een taakstraf van 40 uur onvoorwaardelijk. Bovendien moet hij bijna 4600 euro betalen voor materiële en immateriële schade.

Op zondagochtend 9 december 2018 liepen zijn vriendin en hij in het Noordhollands Duinreservaat bij Egmond-Binnen een boswachter van PWN tegen het lijf. Die wilde hem staande houden omdat zijn hond niet was aangelijnd. Zijn auto zette hij voor de hardlopers op het pad. De actie van de boswachter leidde tot een agressieve reactie van S., die begon te duwen. De boswachter werd daarop te hulp geschoten door een hardloper. Dat mondde uit in een worstelpartij op de grond, waarbij de hardloper blijvend zwaar letsel aan zijn duim opliep. Ook kreeg de hardloper allerlei beledigingen naar zijn hoofd geslingerd. Het lukte de boswachter en de hardloper met moeite om S. tegen de grond te houden totdat de politie arriveerde.

De hardloper hield naast lichamelijke klachten ook psychische schade over aan het voorval. Voor een complexe breuk waren twee operaties nodig plus ergotherapie en fysiotherapie. Zijn duim kan hij minder goed bewegen en hij heeft regelmatig pijn en tintelingen. De verdachte betreurt wat er gebeurd is, maar vindt ook dat de verkeerde voor de rechter staat. Het is de hardloper die in het verdachtenbankje had moeten zitten, vinden S. en zijn advocaat. In hun ogen was er namelijk geen noodzaak om de boswachter te komen helpen. De rechter deelde die mening niet. De bijval van de hardloper leek de rechter wel nodig, door de agressieve reactie van S.

S. heeft twee weken om in hoger beroep te gaan. Als de hardloper nog meer schadevergoeding wil voor zijn blijvend psychisch en lichamelijk letsel zal hij S. voor de rest civielrechtelijk aansprakelijk moeten stellen.
Pin It
Bekeken: 1610x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/