Twee Alkmaarders zijn schuldig verklaard aan poging tot doodslag op twee 17-jarige jongens uit Bergen. Op 21 januari hielpen de 47-jarige Anand J. en 21-jarige Anthony R. een derde verdachte bij het halen van een gestolen scooter, nadat deze opdook op Marktplaats, en takelden de jongens toe met de vuist, een hamer en honkbalknuppel. J. en R. krijgen 30 en 24 maanden cel, maar R. had nog zes maanden voorwaardelijke celstraf uit een eerder vonnis boven het hoofd hangen en komt dus ook op 30 uit. De slachtoffers krijgen samen zo'n 10.800 euro schadevergoeding.

De 47-jarige Jean H. uit Alkmaar besloot de Vespa van zijn dochter terug te halen, nadat zij deze had gevonden op Marktplaats. De vader riep de hulp in van zijn zwager Anand J. en Anthony R. Het drietal reed naar Bergen, alwaar H. en R. aanbelden. Ze deden zich voor als vader en zoon, geïnteresseerd in de scooter, terwijl J. in de auto bleef wachten. Tijdens het bezichtigen roken de jongens onraad en vluchtten een schuur in.

Anand J. sprong bij met een honkbalknuppel en sloeg een aantal ruiten stuk om binnen te komen. De jongens konden nergens heen en zijn zo'n tien minuten lang toegetakeld met de knuppel, een hamer en vuisten. Daarna is het drietal vertrokken met de scooter, en ook het rijbewijs en een bankpas van één van de jongens. Ook het wegnemen van de scooter is volgens de wet diefstal.

De slachtoffers raakten ernstig gewond en moesten naar het ziekenhuis worden vervoerd. Daar is de verkoper van de scooter geopereerd, vanwege breuken in zijn kaak, een jukbeen en een oogkas. "De gelukkige omstandigheid dat beide slachtoffers deze geweldshandelingen hebben overleefd is geenszins aan verdachte en zijn mededaders te danken", oordeelde de rechtbank. De jongens kampen nog dagelijks met psychische en lichamelijke klachten.

De jongens krijgen schadevergoedingen van rond 7.100 euro waarvan 6.000 smartengeld, en 3.200 euro waarvan  2.500 euro smartengeld. Bovendien moet de schade aan de ruit van krap 500 euro worden vergoed.

Anthony R. kreeg zes maanden minder celstraf vanwege zijn jeugdige leeft, maar dat is precies gelijk aan de voorwaardelijke straf die hem nog boven het hoofd hing. In december 2018 kreeg de 21-jarige Alkmaarder celstraf voor inbraken en opzetheling, met daarna een proeftijd van twee jaar.

Vader Jean H. staat eind volgende week terecht.
Pin It
Bekeken: 2227x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/