Duinstreek Centraal
00:00
55
00:00


Bij ijsmakerij Ci Vediamo in Egmond Binnen wordt van 's ochtends vroeg tot in de avond ijs gemaakt. Door het warme weer is de vraag volgens eigenaar Ben van Woezik enorm gestegen. "Door het coronavirus konden we lange tijd helemaal niks. We zijn niet bij de pakken neer gaan zitten en het mooie weer gaat het seizoen misschien wel redden."

De ijsmaker is een van de grootste in Noord-Holland. Er wordt ijs geleverd aan meer dan 500 horecagelegenheden en ijssalons in Noord-Holland, Zuid-Holland en Utrecht. En hoewel de naam Ci Vediamo Italiaans klinkt, stroomt er bij eigenaar van Woezik geen druppel Italiaans bloed door de aderen. "Maar ik Nederlanders kunnen het ook goed hoor, ijs maken", vindt Van Woezik. Zijn eigen bedrijf sowieso. "We winnen regelmatig prijzen, dus we doen het heel goed."

Door het warme weer is er vooral veel vraag naar ijs op waterbasis. Sorbetijs dus. "De traditionele smaken zoals citroen, mango, aardbei en banaan zijn niet aan te slepen", vertelt Van Woezik. Maar soms zitten er ook wat opmerkelijke verzoeken tussen. "Een bekend restaurant in Volendam wilde graag palingijs. Dat is leuk voor de toeristen maar ik zou het zelf toch niet zo snel eten."

Werken in een ijsmakerij terwijl buiten de temperaturen tropisch zijn, wie wil dat nou niet? Toch staat bij werknemer Anka Swart het zweet op het voorhoofd. "Het is wel doorwerken en vooral in de keuken is het best warm. Maar af en toe kun je lekker afkoelen in de vriezer dus dat scheelt een hoop."

De hoop is dat het mooie weer nog eventjes aanhoudt, want door het coronacrisis lag de productie een tijdje stil. "We hadden een heel mooi voorseizoen totdat corona roet in het eten gooide", aldus Van Woezik. "Maar nu gaat het weer de goede kant op. Je merkt dat veel mensen in eigen land op vakantie zijn en dat merken wij hier ook."

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Duinstreek Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@duinstreekcentraal.nl