Het Egmondse kunstpaard is dinsdagnacht opnieuw doelwit geworden van vandalisme. Een gebreid zadel is in de brand gestoken, waardoor ook het witte paard is beschadigd.

Het kunstwerk van de beroemde fotografe en kunstenares Hellen van Meene uit Heiloo is al sinds de plaatsing in 2016 meerdere malen het doelwit geweest van vandalen. Zo heeft het van oorsprong spierwitte paard al meerdere kleuren gehad en is het hondje al een keer eerder ontvoerd. Het paard is in juli 2017 al eens tijdelijk weggehaald door de gemeente, uit voorzorg dat deze nog meer beschadigd zou worden.

Ook zou het 'hufterproof' zijn gemaakt. Helaas mochten de inspanningen niet baten en is het kunstpaard voor de zoveelste keer beschadigd. Het paard was onderdeel van de Paardenparade, een permanente kunstroute die de gemeenten Alkmaar, Bergen en Heiloo met elkaar verbindt.

Kunstenares Hellen van Meene viel het destijds al op dat paarden op de andere locaties mooi blijven mooi, behalve het exemplaar in Egmond. Voor Egmond maakte ze een combinatie van paard, wagen en hond, omdat die al heel lang voorkomen in de geschiedenis van Egmond. Het kunstwerk is bedoeld als eerbetoon aan het dorp."

Als fotograaf is Hellen van Meene uit Heiloo wereldberoemd met haar portretten. Ze wordt als een van de belangrijkste fotografen van dit moment gezien. Vorig jaar sierde haar foto van klimaatactivisme Greta Thunberg de cover van het Amerikaanse tijdschrift Time. Alle vooraanstaande musea in de wereld hebben werk van haar in hun collectie (Guggenheim, Stedelijk Museum, MOCA Los Angeles, Victoria en Albert museum etc).
Pin It
Bekeken: 1406x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/