De Schaapskooi aan de Zeeweg naar Bergen aan Zee zakt langzaam weg in een financieel moeras. De aanloop van publiek voor een kop koffie en voor de schapen van Landschapsbeheer Rinnegom brengt niet genoeg op. De winkel is vaker gesloten door de corona die vrijwilligers thuis houdt. De weinige activiteiten die er nog zijn, zorgen niet voor de inkomsten om de exploitatie rond te krijgen.

De Schaapskooi is van PWN. Stichting De Schaapskooi Bergen heeft het op zich genomen om het gebouwtje te exploiteren en te onderhouden. De stal wordt verhuurd aan de schaapsherderin van Landschapsbeheer Rinnegom, vrijwilligers van IVN bemensen de winkel en het is start- en eindpunt voor wandelingen en andere activiteiten van de natuurvrienden. Bij het wolatelier kunnen losse bollen wol worden gekocht in allerlei kleuren en er zijn allerlei cadeautjes te koop die van de wol gemaakt zijn.

De begroting komt elk jaar vooral rond door de grotere evenementen die rond de Schaapskooi worden georganiseerd, aldus Louis Melchior, secretaris van stichting De Schaapskooi. Die evenementen zijn dit jaar afgelast door de corona-pandemie. Ook groepen en scholen laten het dit jaar afweten. Tijdens de Halve Marathon van Egmond van 2018 werd door de lopers nog bijna 15 mille ingezameld. Maar ook dit sponsorcontract met sportorganisator Le Champion is inmiddels verlopen. Er is niks voor in de plaats gekomen wat voldoende inkomsten oplevert. "De onzekerheid van de tijd van nu geeft nog altijd geen definitieve duidelijkheid voor nieuwe ideeën voor excursies, rondleidingen en cursussen. Daarmee blijft de Schaapskooi een beetje in een vacuüm zitten," aldus de moedeloos klinkende secretaris.

Een nieuwe voorzitter wordt sinds het vertrek van Jan Houtenbos ook node gemist. Melchior wil binnenkort aankloppen bij eigenaar PWN om de problemen voor te leggen. Oplossingen weet hij nog niet te bedenken.

De website schaapskooi-bergen.nl weerspiegelt momenteel waarschijnlijk een beetje de huidige malaise. Die gaf bij het schrijven van dit artikel geen actueel overzicht meer van de openingstijden in de komende weken.
Pin It
Bekeken: 1687x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/