Duinstreek Centraal
00:00
55
00:00


De 74-jarige Coby van Duin is inmiddels een bekende verschijning bij de papiercontainers naast de Harmonie op het Plein in Bergen. Zonder haar bemoeienis en die van de 90-jarige heer Oppeneer wordt het volgens haar heel snel een zootje bij de plek waar mensen van heinde en ver afval heen brengen. De heer Oppeneer kan nu door het coronarisico even niet assisteren, daarom staat ze er al een aantal maanden alleen voor.

Tot voor kort kwam ze twee keer per dag bij de papiercontainers. Na wat vervelende ervaringen was ze toe aan vakantie. Vorige week was ze daarom even niet te vinden bij de Harmonie. Inmiddels heeft ze de draad weer opgepakt, maar ze heeft zich voorgenomen om nog maar eens per dag haar dienst te draaien.

Zelf zegt ze al minstens twintig jaar verslaafd te zijn aan het werk om lege dozen plat te maken en te recyclen en op te ruimen wat er niet in hoort. Ze geniet ervan om de zooi eruit te halen en hiermee andere mensen blij te maken.

De opbrengst van de papiercontainers bij de milieustraat op het Plein gaat naar de Harmonie. Papieren tassen gaan naar de kringloopwinkel. Eierdozen naar de kippenboer op de Dorpsstraat. Plastic dopjes van melk- en drankpakken zijn voor KNGF blindegeleidehonden. Als het nog opnieuw te gebruiken is, zorgt Coby dat het nog een tweede leven krijgt, vaak via de Leefwinkel op het Ecodorp op het oude vliegveld.

Een videoreportage van Duinstreek Centraal zet een van de actiefste vrijwilligers van het dorp Bergen in het zonnetje.

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Duinstreek Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@duinstreekcentraal.nl