De zomerbraderieën van Egmond aan Zee hingen woensdag aan een zijden draadje, vanwege het groeiende coronarisico in de gemeente Bergen. Op het gemeentehuis vond op het hoogste niveau crisisoverleg plaats. Maar de ondernemersvereniging Egmond Actief heeft de gemeente vandaag gegarandeerd dat het ingediende coronaplan strikt zal worden nageleefd.

Maandag kwam vanuit het gemeentehuis van Bergen late toestemming voor afgeslankte zomerbraderieën in Egmond aan Zee, maar dinsdag volgde onverwacht berichten van het RIVM over de zorgelijke toename van coronabesmettingen in de gemeente Bergen.

In Noord-Holland springt Bergen er de laatste twee weken negatief uit. Daar zijn omgerekend per 100.000 inwoners 16,8 nieuwe besmettingen geteld. Dat betekent in de praktijk dat er vijf inwoners van de gemeente positief zijn getest. In de meeste andere Noord-Hollandse gemeenten ligt het aantal nieuwe besmettingen in de afgelopen twee weken op minder dan 10 per 100.000 inwoners.

Richard Kaandorp van de Ondernemersvereniging Egmond Aktief meldt dat de berichten van het RIVM ertoe hebben geleid dat alles nog eens kritisch tegen het licht is gehouden, maar dat het nog steeds verantwoord is dat het doorgaat: "Wij doen er als organisatie alles aan met een goed coronaplan, maar we hebben ook de medewerking van het publiek nodig. Als mensen zien dat het druk is als ze aankomen, wees dan verstandig en maak rechtsomkeert."

Op social media wordt door inwoners van Bergen bezorgdheid geuit over de toename van het aantal corona-besmettingen in de gemeente. Tussen de reacties op het doorgaan van de zomerbraderie in afgeslankte was kritiek te horen. Het is nu hoogseizoen voor de toeristensector. Het is erg druk op straat in alle kustdorpen en de richtlijn om anderhalve meter afstand te houden wordt nu al vaak niet in acht genomen.
Pin It
Bekeken: 1521x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/