De expositie van Pauline Bakker met de Pietjo-beeldjes in hotel restaurant Merlet in Schoorl is afgeblazen. Ook de persoonlijke rondleidingen die de kunstenares in de weekenden zou houden gaan niet door.

Tijdens de corona-crisis ging Bakker aan de slag met het creëren van 3D-wandobjecten van keramiek. Tijdens dit proces hervond zij een verloren gewaande figuur: Pietjo, een mannetje met een klein kuifje in uiteenlopende poses en situaties. Zij herkende er het fantasiefiguurtje uit haar kinderjaren in.

Met Pietjo maakte zij wandobjecten in een nieuwe vorm waarin ze combinaties maakte tussen haar voorliefde voor 60’er jaren interieur, vormgeving, architectuur en beeld. Hotel-restaurant Merlet werd bereid gevonden het werk te exposeren. Het sterrenrestaurant zou hiermee de primeur hebben. Bijna meteen bleken de plekken waar het werk kwam te hangen, te smal voor keramisch 3D-werk aan de wand. Hiervoor waren de kunstwerken te driedimensionaal. Op de eerste dag werd al een kunstwerk per ongeluk van de wand gestoten.

Daarom werd de expositie in Merlet meteen geannuleerd en de werken weer veilig gesteld. Ze zullen nu tijdens de Kunst10daagse in oktober op een betere en veiliger manier te zien zijn in het atelier van de kunstenaar en bij restaurant Fabels. Tijdens de Schermerkunstroute op 22 en 23 augustus is het werk alvast te aanschouwen in de kerk van Stompetoren.

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Duinstreek Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@duinstreekcentraal.nl