Het gaat stap voor stap de goede kant op met de nieuwe verwijsbordjes naar de hotspots binnen het dorp Bergen. Maar tot die tijd zorgt het voor grote hilariteit in de facebookgroep 'Je bent Bergenees als...'

Vorige maand maakten we melding van de nieuwe verwijsbordjes in Bergen, die soms op de verkeerde plek waren neergezet en blanco waren aan de zijde waar het verkeer vandaan kwam. De gemeente berichtte dat de problemen in juli zouden zijn hersteld. Gisteren meldden we dat de firma Pol uit Heteren was begonnen de tekortkomingen te herstellen. Vandaag kon het resultaat van hun werk op verschillende plekken in het dorp bewonderd worden.

Els Roelandt plaatste vanochtend een foto op facebook van het nieuwe bord bij de Ruinekerk tegenover fietsenzaak Busker. Richting de midgetgolfbaan en Het Sterkenhuis worden de toeristen nu in zuidoostelijke richting gestuurd, terwijl je daarvoor 180 graden de andere kant op moet. Er wordt daardoor ook melding gemaakt van fouten elders in de bewegwijzering. Veel Bergenezen reageren met onbegrip. Men begrijpt niet dat ambtenaren bij de BUCH zo slecht plaatselijk bekend kunnen zijn.

Een dorpeling veronderstelt dat het moet zijn uitbesteed. Dat blijkt te kloppen volgens een woordvoerder van de gemeente Bergen: "De borden worden geplaatst door een externe partij die hier niet uit de buurt komt en daardoor niet lokaal bekend is. Daardoor kan het voorkomen dat enkele borden anders zijn geplaatst dan gevraagd."

Op facebook grapt iemand dat de naam van het externe bureau Bassie en Adriaan heet. Uit naspeuringen van Duinstreek Centraal blijkt dat niet het geval. Het project was in handen gegeven van de eenmanszaak EMBewegwijzering uit Den Bosch. Deze adviseur bepaalde waar de borden konden komen, met welke teksten en welke kant ze op moesten wijzen. Het werk werd met diens instructies uitgevoerd door de firma Pol Verkeerstechniek uit Heteren, bij Nijmegen. Een enkele keer waren de instructies verkeerd en soms werden deze verkeerd gelezen door de uitvoerders uit Gelderland. Vergissingen in de tekeningen zullen wellicht minder snel zijn opgevallen omdat de verantwoordelijke BUCH-ambtenaar zelf in de gemeente Hollands Kroon woont.

Volgens de gemeentewoordvoerder kunnen de laatste foutjes door de buitendienst van de gemeente zelf worden hersteld. Het bord bij de Ruïnekerk hebben zij vrijdagmiddag nog 180 graden gedraaid.

De woordvoerder geeft geen antwoord op de vraag wat het project de gemeente Bergen heeft gekost. Wel maakt ze duidelijk dat de gemeente Bergen niks extra wordt gerekend voor het herstellen van de fouten. Dat komt binnen de afgesproken prijs voor rekening van de externe partijen.
Pin It
Bekeken: 1574x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/