Duinstreek Centraal


Schoorl krijgt na de zomer een Geldmaat Plus in een winkel in Schoorl, waar zowel geld opgenomen als gestort kan worden. Die toezegging heeft Cees Berkhout, voorzitter van ondernemersstichting Duindorp Schoorl gekregen van de banken. Binnenkort gaat Duindorp met hen om tafel om te kijken waar de service kan komen. De pinautomaat aan de Heereweg wordt zo snel mogelijk weer gevuld en blijft in gebruik tot ten minste 22 september.

Volgens buurtplatform Schoorlcommunity is dit het resultaat van de publiciteit in de afgelopen week over de sluiting van de geldautomaat aan de Heereweg. Daarna heeft directeur Jan Klaver van de Rabobank zich flink ingespannen voor een oplossing op de korte en lange termijn. Nadeel zal zijn dat geld opnemen en storten dan alleen nog maar mogelijk is tijdens de openingstijden van de betreffende winkel.

Volgens Ciska Plomp, woordvoerder van de Rabobank Alkmaar e.o., was de buitengebruikstelling van de laatste geldautomaat van Schoorl een gevolg van een miscommunicatie binnen de organisatie van de Rabobank. Oorspronkelijk had de verhuurder het huurcontract opgezegd per 1 juli, maar dit wist de bank alsnog uit te stellen tot 1 oktober. Bij de geldtransporten was de geldautomaat echter al uit de route gehaald. Het herstellen van deze fout is niet met een simpel telefoontje te regelen.

Banken en ondernemersstichting Duindorp willen dat de geldservice in een Schoorlse winkel is geregeld als de geldautomaat aan de Heereweg eind september wordt weggehaald. Maar of dat lukt is nog niet zeker. Eerder liet woordvoerder Plomp van de Rabobank aan Duinstreek Centraal weten dat door de plofkraken bijna niemand meer een geldautomaat in zijn omgeving wil hebben. Dat bemoeilijkt overal de zoektocht naar een plek aan een muur of in een winkel.

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Duinstreek Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@duinstreekcentraal.nl