Willem Olsthoorn, mede-oprichter van het internationaal bekende modemerk Oilily is afgelopen woensdag op 81-jarige leeftijd in Bergen overleden. De overlijdensadvertentie staat zaterdagochtend in de dagbladen.

Olsthoorn en zijn in 2013 overleden vrouw vrouw Marieke richtten in 1963 het bedrijf op. Zij was verantwoordelijk voor het ontwerp, hij voor de zakelijke kant. De naam begon als Olly, de bijnaam van Olsthoorn. Na een juridisch gevecht om merkrechten werd dat in 1980 veranderd naar Oilily. Het modemerk was vooral populair vanwege de zeer kleurrijke en vaak gebloemde ontwerpen van kinderkleding. Daarnaast maakte het bedrijf vanaf eind jaren 80 ook dameskleding, omdat volwassen vrouwen zich in de kindermaten begonnen te wurmen.

In de jaren '90 behoorde het bedrijf tot de wereldtop van de (kinder-) modebranche, dat werd gewaardeerd door beroemdheden als Madonna, Michael Jackson, Mick Jagger en de prinsjes William en Harry. Begin deze eeuw werd Oilily verkocht aan investeerders. Daarna ging het mis. Na het faillissement in 2009 kocht Olsthoorn de boedel van zijn zakelijke liefdesbaby weer terug en breidde het uit naar lifestylemerk. Zakelijke geschillen leidden tot flinke frictie binnen de familie. Kort voor zijn overlijden ondernam Olsthoorn nog pogingen om de verscheurde familiebanden te lijmen.

Willem Olsthoorn stond meerdere malen in de Quote 500. Na het faillissement van Oilily verloor hij zijn positie op de rijkenlijst, maar aan het begin van dit decennium prijkte zijn naam er weer op. Voor het laatst in 2014, met toen een geschat vermogen van € 42 miljoen.

Olsthoorn overleed woensdagochtend vroeg aan complicaties die waren ontstaan nadat hij in februari gordelroos had gekregen. De laatste jaren had hij een relatie met de zus van zijn overleden vrouw.
Pin It
Bekeken: 3180x
https://ee.itk.ac.id/data/