Museum Kranenburgh in Bergen verkeert in grote financiële moeilijkheden door de coronacrisis. Het museum heeft in de huidige omstandigheden maar een fractie van de begrote publieksinkomsten. Dat drukt Kranenburgh diep in de rode cijfers. Het museum klopt nu bij de gemeente Bergen aan voor extra steun. Volgens Kranenburgh staat anders het voortbestaan op het spel.

Het college heeft lichtte woensdag de gemeenteraad in over de financiële situatie van Kranenburgh. Wethouder Antoine Tromp van Cultuur vindt die uiterst zorgelijk: "Onze insteek is dat er een oplossing komt. Het college overweegt een financieel steunpakket." Het museum moet na de zomer met financiële overzichten en prognoses komen. Dan kan een extra financiele bijdrage in de raad worden besproken.

Museum Kranenburgh krijgt momenteel al meer dan een half miljoen euro subsidie per jaar van de gemeente. Volgens wethouder Tromp is Kranenburgh erg belangrijk voor de gemeente: "Kranenburgh is als museum en culturele buitenplaats een grote culturele trekpleister voor Bergen. Daarnaast is het museum de beheerder en hoeder van de gemeentelijke kunstcollectie."
Pin It
Bekeken: 1402x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://jdih.depok.go.id/mahjong-gacor-pg-soft/ https://jdih.depok.go.id/sdemo-gacor/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/