Duinstreek Centraal


Woensdagmiddag ontving Renze Engelkes in De Blinkerd in Schoorl een Koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Peter Rehwinkel. Hij kreeg het lintje bij zijn afscheid als algemeen directeur van de Stichting Welzijn Bergen. Volgens burgemeester Rehwinkel had het de Koning behaagd om Engelkes te verheffen tot lid in de Orde van Oranje-Nassau vanwege zijn bijzondere maatschappelijke bijdrage op het gebied van welzijnswerk.

Engelkes begon in 1987 als directeur van de Stichting Sociaal en Cultureel Werk ‘De Oorsprong’ in Schoorl. Deze stichting voerde het welzijnswerk van de gemeente Schoorl uit in het dorpshuis De Oorsprong. Na de bestuurlijke fusie van de gemeenten Bergen, Egmond en Schoorl in 2001 zorgde hij voor de bundeling van dat welzijnswerk in de Stichting Welzijn Bergen (SWB). Hij werd directeur van deze stichting met 24 personeelsleden en 600 vrijwilligers.

Daarnaast was Renze Engelkes van 2009 tot 2019 bestuurslid/ vicevoorzitter van de Dorpsraad Petten en leverde hij een bijdrage aan de ontwikkeling van het dorpsontmoetingspunt. Dit deed hij in zijn vrije tijd. Ook zette hij zich vrijwillig in voor de VVV in Schoorl en jongerenhuisvesting in Zwolle.

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Duinstreek Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@duinstreekcentraal.nl