De zeldzame Dougalls Stern (Sterna dougallii) trekt dezer dagen honderden vogelaars van heinde en ver naar vogelreservaat De Putten tussen Camperduin en Petten. De vogel is hier sinds enkele dagen gespot, en dat nieuws heeft zich als een razend vuurtje verspreid onder vogelaars. Onder de liefhebbers bij De Putten was bij tijd en wijle sprake van euforische opwinding.

De vogel broedt normaliter alleen in kleine aantallen in Brittannië, Ierland, langs de Franse westkust en op de Azoren. De soort is in Nederland een dwaalgast. Meestal zijn ze met z’n tweeën, maar de vogel bij De Putten is nog alleen en zou op vrijersvoeten kunnen gaan bij andere soorten.

De website van Waarneming.nl noemt IJmuiden en Camperduin historisch gezien als beste plekken om een Dougalls Stern te zien. Door de afname van de aantallen in Europa is echter ook het optreden van deze soort als dwaalgast sporadischer geworden. (Foto ©️ Mattias Hofstede)
Pin It
Bekeken: 1662x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/