D66 in Bergen sluit zich aan bij het groeiende verzet tegen de corona-spoedwet, die op het punt staat aangenomen te worden in de Tweede Kamer. Volgens fractievoorzitter Marcel Halff wordt het gemeentebestuur met dit wetsvoorstel buitenspel gezet. De lokale D66 vindt het indruisen tegen de grondrechten van burgers en meent dat de doelen beter op andere manieren kunnen worden bereikt.

D66 Bergen heeft meer vertrouwen in de aanpak van de lokale corona task-force in de kustgemeente. Volgens Halff bouwt de gemeente daarmee veel goodwill op en krijgt het medewerking van publiek en ondernemers. Er kan in lokale dialoog meer bereikt worden met een aanpak die uitgaat van vertrouwen in plaats van wantrouwen en dwang met zware sancties.

De fractie zoekt steun bij de andere partijen in de gemeenteraad en in de regio. Een soortgelijke motie kan volgens hem binnenkort ook verwacht worden van de D66-fracties in Castricum, Heiloo en Uitgeest. Volgens Marcel Halff heeft D66 Bergen daarop niet gewacht en dit signaal al overgebracht naar de fractie van D66 in de Tweede Kamer.

De motie komt donderdagavond aan de orde in de gemeenteraad van Bergen.

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Duinstreek Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@duinstreekcentraal.nl