Maandagmiddag werd de eerste van 171 palen in de grond geschroefd voor nieuwbouw bij de Koninklijke Vezet in Warmenhuizen. De eer om de officiële handeling te verrichten, viel te beurt aan de vorige algemeen directeur Hans Boshuizen. Hij gaf tot voor kort vanuit Warmenhuizen leiding aan het grootste groenten- en fruitverwerkingsbedrijf in Europa. Medio 2021 neemt Vezet op deze plek een nieuw energieneutraal kantoorgebouw in gebruik.

Heien is taboe rondom de versfabriek. De tientallen weegmachines die bij Vezet in bedrijf zijn om maaltijdsalades, vers-fruitpakketjes, verse maaltijden en pizza's samen te stellen zouden bij elke dreun verder van slag raken. Dat gaat met schroeven beter.

Bouwbedrijf Henselmans uit Noord-Scharwoude bouwt een iconisch gebouw met elementen die verwijzen naar de Langedijker zuurkoolfabriek zoals die in 1914 was opgericht. De drie verdiepingen gaan ongeveer 140 medewerkers huisvesten. Er is rekening gehouden met groei naar 200 kantoormedewerkers, "want bij Vezet denken we altijd in groei,” aldus commercieel directeur Fedde Jonker.

Naast Koninklijke Vezet zal bovendien de Kramer Groep zich in het nieuwe gebouw zetelen, waar ook andere bedrijven van het Kramer familie-imperium onder vallen. De Kramer Groep is inmiddels verspreid over Nederland actief en ook in België, Noorwegen, Zweden en Denemarken.

Vezet heeft vier versfabrieken in Warmenhuizen. Uit de keuken van Vezet komen wekelijks meer dan 6 miljoen stuks voorverpakte verse groente- en fruitpakketten. Vezet is onder meer een belangrijke leverancier voor Albert Heijn.

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Duinstreek Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@duinstreekcentraal.nl