Leden van de Protestantse Gemeente in Bergen doneerden online in tien weken tijd 15.000 euro voor het behoud van de Ruïnekerk en voor een aidsweeshuis in Zuid-Afrika. Op de foto ontvangt bestuurder Erna van Spaandonk van de Stichting Ruïnekerk de cheque voor de Ruïnekerk uit handen van Karel Otto, kerkrentmeester van de protestantse gemeente. Dat is de geloofsgemeenschap die één van de hoofdgebruikers is van de Ruïnekerk.

Elk jaar voor Pasen siert een Tientjesboom vier weken lang de Ruïnekerk. Hier hangen mensen bankbiljetten in tijdens de kerkelijke vieringen. Soms bloeien er ook vijfjes, twintigjes, vijftigjes en dit jaar zelfs biljetten van 100 en 200. De opbrengst van de kerkcollecten is altijd voor een goed doel. Dit jaar ging er 5.000 euro naar Sunshine House, een aids-weeshuis in Zuid Afrika.

Dominee Engele Wijnsma licht de extra actie van 2020 toe: "Sinds 15 maart zijn er alleen online vieringen, die goed worden bekeken. Dankzij de inrichting van Studio Ruïnekerk met vijf HD-camera’s plus regietafel en de vele vormen van pop- en klassieke muziek is kijken naar deze vieringen uitermate populair geworden. Ook het digitaal collecteren tijdens corona bleek zo succesvol, dat de kerkelijke gemeente besloot de boom nog zes weken te laten staan tot en met Pinksteren. Dit keer met als opbrengst Stichting Ruïnekerk, die tijdens de crisis nauwelijks inkomsten heeft."

De extra inzet om de stichting te helpen viel goed. In de zes weken werd maar liefst 10.000 euro opgehaald. Met deze gift kan de Stichting een deel van haar vaste lasten betalen en komt het onderhoud niet stil te vallen. De stichting mist in het corona-tijdperk inkomsten uit verhuur, concerten, evenementen enzovoort.

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Duinstreek Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@duinstreekcentraal.nl