Leden van de Protestantse Gemeente in Bergen doneerden online in zes weken tijd 10.000 euro voor het behoud van de Ruïnekerk. Op de foto ontvangt bestuurder Erna van Spaandonk van de Stichting Ruïnekerk de cheque uit handen van Karel Otto, kerkrentmeester van de protestantse gemeente. Dat is de geloofsgemeenschap die één van de hoofdgebruikers is van de Ruïnekerk.

Elk jaar voor Pasen siert een Tientjesboom viert weken lang de Ruïnekerk. Hier hangen mensen bankbiljetten in tijdens de kerkelijke vieringen. Soms bloeien er ook vijfjes, twintigjes, vijftigjes en dit jaar zelfs biljetten van 100 en 200. De opbrengst van de kerkcollecten is altijd voor een goed doel. Dit jaar ging er 5000 naar Sunshine House, een aids-weeshuis in Zuid Afrika.

Dominee Engele Wijnsma licht de extra actie van 2020 toe: "Sinds 15 maart zijn er alleen online vieringen, die goed worden bekeken. Dankzij de inrichting van Studio Ruïnekerk met vijf HD-camera’s plus regietafel en de vele vormen van pop- en klassieke muziek is kijken naar deze vieringen uitermate populair geworden. Ook het digitaal collecteren tijdens corona bleek zo succesvol, dat de kerkelijke gemeente besloot de boom nog zes weken te laten staan tot en met Pinksteren. Dit keer met als opbrengst Stichting Ruïnekerk, die tijdens de crisis nauwelijks inkomsten heeft."

De extra inzet om de stichting te helpen viel goed. In vier weken tijd werd maar liefst € 10.000 opgehaald. Met deze gift kan de Stichting een deel van haar vaste lasten betalen en komt het onderhoud niet stil te vallen. De stichting mist in het corona-tijdperk inkomsten uit verhuur, concerten, evenementen enzovoort.
Pin It
Bekeken: 1375x
https://ee.itk.ac.id/data/